Marozsán Fábián és Fucsovics Márton a római mestertornán

Marozsán Fábián kazah ellenfelet kapott a római salakpályás tenisztorna első fordulójában, míg Fucsovics Márton selejtezős játékossal kezd.

A római mestertorna férfi versenyében Marozsán Fábián, aki jelenleg karriercsúcsot jelentő 36. helyen áll a világranglistán, Alekszandr Sevcsenkóval (60.) mérkőzik meg a 64 közé jutásért. Amennyiben sikerrel jár, a következő körben a 16. kiemelt Karen Hacsanovval (18.) találkozhat. A negyedik fordulóban pedig lehetősége nyílhat arra, hogy a világelső Novak Djokoviccsal csapjon össze.

Fucsovics Márton, aki a világranglistán az 50. helyet foglalja el és nemrég Bukarestben diadalmaskodott, egy selejtezőből érkező ellenféllel kezdi meg szereplését a tornán. Ha túljut az első akadályon, akkor a 31. kiemelt francia Arthur Fils (34.) lesz az ellenfele.

A római selejtezők során három magyar teniszező is megmérette magát. Piros Zsombor és Gálfi Dalma már az első fordulóban búcsúzott, míg Bondár Anna (95.) az amerikai Bernarda Perával (77.) küzdött meg a főtáblára kerülésért.