Mága Zoltán erdélyi koncertsorozata óriási sikert aratott

Mága Zoltán hegedűművész "50 év 50 koncert" sorozatának erdélyi állomásai hatalmas sikert és szeretetet hoztak, ahol a közönség felállva, vastapssal ünnepelte a művészt.

Mága Zoltán, a Prima Primissima-díjas hegedűművész, "50 év 50 koncert" sorozatát 50. születésnapja alkalmából indította el, amelynek célja Európa békéjéért való kiállás és a gyermekek jövőjének támogatása, különös tekintettel a hátrányos helyzetűekre és állami gondoskodásban élőkre. A sorozatot Budapesti Újévi Koncertjén kezdte, majd a budapesti MVM Dome-ban tartott jubileumi előadás után Erdélybe is elvitte a koncertsorozatát. Az első külföldi koncertet Kolozsváron rendezte, ahol Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnöke és Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei elnöke is méltatta a művészt és az összefogás fontosságát hangsúlyozták.

Marosvásárhelyen, a felújított Kultúrpalotában Vincze Loránt, európai parlamenti képviselő is a lélekegyesítő összefogás fontosságát emelte ki, kiemelve az erdélyi magyarság előtt álló fontos időszakot, a háború és szegénység elleni szót emelést, valamint a magyarság megmaradásáért és fejlődéséért tett lépéseket.

A nagyváradi Rogériuszi Református Templomban tartott koncerten Biró Rozália, az RMDSZ Bihar megyei szenátora, a magyar identitás erősítésének és az egymásra odafigyelő gondoskodás fontosságának szükségességét hangsúlyozta, köszönetet mondva Mága Zoltánnak az elmúlt évtizedben adott koncertjeiért.

Mága Zoltán az erdélyi eseményeken kiemelte, hogy mindig szeretettel és örömmel tér vissza Erdélybe, ahol a magyar identitást őrző emberekkel találkozik. Hangsúlyozta a kultúra, történelem és hitélet ápolásának, megvédésének fontosságát.

A koncerteken fellépett Molnár Levente operaénekes is, aki a János vitéz című daljátékból és az Erkel Ferenc Bánk bán című operájából adott elő részleteket, míg Modra Noémi énekművész és ifjabb Mága Zoltán hegedűművész is vastapsot kapott.

A koncertsorozat a következő napokban Magyarországon és a Vajdaságban folytatódik, ahol a közönség várhatóan hasonló lelkesedéssel fogadja majd a művészt.