Kudarcba fulladt rablók Budakalászon

Két kamasz Budakalászon fegyverrel próbálta meg kirabolni egy dílert, de a tervezett akció nem úgy sikerült, ahogy azt előre eltervezték.

Rendőrt hívtak két kamasz egy dílerre Budakalászon, miután fegyverrel sem tudták arra kényszeríteni, hogy adja át nekik a nála lévő drogot. A Budakörnyéki Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklás bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a rendőröket értesítő támadókat. A nem túl szívbajos díler és tárgya ügyét külön eljárásban vizsgálják.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint 1 év 3 hónap javítóintézeti nevelést kértek a fiatalkorú vádlottakra, amennyiben már az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket és lemondanak a tárgyalásról. Ha ez nem történik meg, akkor az egyik terheltre letöltendő fogházbüntetés, a másikra pedig javítóintézeti nevelés lehet az ügyészség indítványa.

A vádirat szerint a két fiú ingyen szeretett volna kábítószert szerezni, ezért vásárlás ürügyével csapdát állítottak egy drogkereskedőnek. A tervük az volt, hogy légfegyverrel ijesztgetve megkaparintják az anyagot fizetés nélkül.

Egy csevegőalkalmazáson keresztül megbeszélt találkozót követően a helyszínre érkeztek, ahol a díler egy társával együtt jelent meg. Amikor előkerült egy zacskó, benne 40 darab extasy tablettával, az egyik elkövető megmutatta a rejtett fegyvert, és felszólították a dílert, hogy adja át a nála lévő összes kábítószert. Egy kutyát sétáltató személy azonban megzavarta őket, így a fiúk távoztak a helyszínről.

A két fiatal azonban nem adta fel, és újra megpróbálták elvenni a dílertől az anyagot. A kutyasétáltató ismét megzavarta őket, így a megtámadott személyek egy közeli buszmegállóig menekültek. Az egyik kamasz ekkor azzal fenyegetőzött, hogy ha nem kapják meg a kábítószert, akkor rendőrt hívnak. A díler továbbra sem volt hajlandó átadni az anyagot, így a vádlott ténylegesen értesítette a rendőrséget. Azt állította, hogy ha a díler kidobja a drogot a kukába, akkor azt mondja majd a kiérkező rendőröknek, hogy téves volt a riasztás. A díler azonban nem engedett, és megpróbált elmenekülni, de a kamaszok visszatartották őt a rendőrök kiérkezéséig.

A fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérletével és kábítószer birtoklás bűntettének kísérletével vádolt fiatalok 1 év 3 hónap javítóintézeti nevelést kaphatnak, ha alkut kötnek az ügyészséggel és mindent bevallanak. A kábítószer-kereskedő és társa ellen külön eljárás folyik.