Ecseki Nándor és Madarász Dóra kvótát szerzett a párizsi olimpiára

Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra asztalitenisz vegyes páros hivatalosan is kvótát szerzett a párizsi olimpiára, ezzel biztossá vált részvételük a játékokon.

A nemzetközi szövetség kedden tette közzé a kvótát szerző párosok listáját, amelyen a magyar duó is szerepel. A rangsor zárásakor vált hivatalossá, hogy a magyarok kijutó helyen állnak, és így részt vehetnek a versenyen. Vegyes párosban összesen 16 egységnek nyílik lehetősége a megmérettetésre az idei olimpián. A házigazda franciák automatikusan részt vesznek, további öt egység a kontinentális kvalifikációs tornákról, négy pedig az áprilisi havirovi selejtezőről jutott ki, míg hat duó a világranglistáról került be a párizsi mezőnybe. A magyar páros a kínai, a dél-koreai, a japán, a tajvani és a román egység mögött szerezte meg az utolsó kijutó helyet.

Madarász Dóra, aki a Budaörs csapatában játszik, a 2021-es tokiói olimpia után pályafutása második olimpiájára készülhet. Ecseki Nándor, a Cegléd játékosa és az osztrák Welsben szereplő sportoló, első alkalommal lesz olimpiai résztvevő.

Ez az első magyar párizsi indulási jog asztaliteniszben, de további esélyek is adódnak a magyar versenyzők számára. Egyes számokban a jövő heti szarajevói selejtezőn, illetve a világranglistáról is lehetőség nyílik a részvétel kiharcolására.