A Banksy-kiállítás magyar sztárokat is lenyűgözött Budapesten

A rejtélyes utcai művész, Banksy munkásságát bemutató kiállítás Budapestre érkezett, és a hazai hírességek, köztük Veréb Tamás és Koltai Vivien is ellátogattak a megnyitóra. A "The World of Banksy - Az utca a festővásznam" című tárlat a Király utcai Komplex Kiállítóteremben került megrendezésre.

A kiállítás egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a látogatók betekintést nyerjenek a világhírű művész, Banksy univerzumába. A tárlat a művész életművét mutatja be, amely nem csupán a falra fújt graffiti alkotásokból áll, hanem a mögöttes üzenetek és kommunikációs csavarok révén egyedülálló művészeti élményt nyújt. A kiállítás kurátora, Manu De Ros elmondása szerint a nemzetközi festőcsapat minden helyszínen ugyanazzal a sablontechnikával, részletekkel és színekkel hozza létre újra a műveket, ami rendkívüli munkát és odafigyelést igényel.

A budapesti megnyitón a hazai sztárok is jelen voltak, és a kiállítás mély benyomást tett rájuk. A látogatók egy hatalmas falra írhatták fel, nekik milyen üzenetük van a társadalomnak, ezzel is reflektálva Banksy munkásságának társadalmi relevanciájára.

A "The World of Banksy - Az utca a festővásznam" kiállításon közel 100 tétel tekinthető meg, amelyek között falfestmények, műalkotások, látványos művészeti installációk és Banksy nagyobb léptékű aktivitásai szerepelnek. A kiállítás a rejtélyes művész, Banksy identitásával kapcsolatos kérdésekre is választ keres, miközben a látogatók megismerhetik a művész gondolatait a művészetről és a világról.

A tárlat május 3-án nyílt meg és szeptemberig látogatható, utána pedig további nemzetközi helyszíneken, többek között Velencében, Nápolyban és New Yorkban lesz megtekinthető. A kiállítás helyszíne Budapest szívében, a Király utca 26. alatti Komplex Kiállítóterem.