A kanadai jégkorong-válogatott izgalmas budapesti fellépése

Kedden este a magyar válogatott a világbajnok kanadai csapattal mérkőzik meg a Hokitavasz keretében, ahol a nézők garantáltan megkapják a jegyeik ellenértékét.

A Budapest Marriott Hotel adott otthont a kanadai jégkorong-válogatott sajtótájékoztatójának, ahol a csapat néhány tagja is részt vett. A Wiener Walzer vonat késése miatt azonban a sajtóesemény kezdete is csúszott. A magyar válogatott, amely nemrég jutott vissza az elitligába, a 28-szoros világbajnok kanadai csapattal mérkőzik meg az MVM Dome-ban, ahol várhatóan megdőlhet a hazai hokimeccsen regisztrált nézőrekord.

A Hockey Canada négy sztárjátékosa, Colton Parayko, Andrew Mangiapane, Macklin Celebrini és Connor Bedard is megjelent a sajtótájékoztatón. Parayko, a St. Louis Blues hátvédje, beszélt korábbi sikereiről és arról, hogy milyen fontos számára a jól hasznosítható diploma. Mangiapane, a Calgary Flames balszélsője, gyermekkori példaképéről, Jarome Iginláról és a kedd esti mérkőzés iránti izgatottságáról mesélt.

Andre Tourigny vezetőedző kiemelte, hogy a kanadai csapatnak keményen kell dolgoznia minden meccsen, és hogy a magyar válogatottal vívott tavalyi mérkőzés is nagy kihívást jelentett számukra. Tourigny büszke arra, hogy ismét ő irányíthatja a válogatottat a világbajnokságon.

A fiatal tehetségek, Celebrini és Bedard is megosztották gondolataikat a sajtóval. Celebrini, aki várhatóan az első kiválasztott lesz a közelgő NHL drafton, és Bedard, aki a Chicago Blackhawksban játszik, mindketten örömmel vettek részt a sajtóeseményen és várták a budapesti mérkőzést.

A magyar válogatott számára a kanadaiak elleni mérkőzés a szezon zárása lesz, és a tavalyi emlékezetes összecsapás után idén is izgalmas találkozóra számíthatnak a szurkolók. A jegyek már 7990 forinttól kaphatók a gálamérkőzésre.

(Borítókép: Andre Tourigny, a Hockey Canada vezetőedzője. Fotó: Papajcsik Péter / Index)