Újabb elbocsátási hullám sújtja a Teslát

A Tesla vállalatnál újabb elbocsátási hullámot hajtottak végre, amely a szoftverfejlesztés, a szolgáltatások és a mérnöki területeket érintette, miközben a cég az eladások csökkenésével és az árháborúval küzd, valamint új modellek fejlesztésén dolgozik a költségek csökkentése érdekében.

A Tesla globális létszámának több mint 10%-os csökkentését követően indította el az újabb elbocsátási hullámot, amely több részlegét is érinti a vállalatnak. Az Electrek portál hétfőn számolt be erről az eseményről.

A vállalat nem adott ki hivatalos közleményt a Reuters hírügynökségnek az elbocsátásokkal kapcsolatban, és a részvényárfolyam is stabil maradt, mindössze 1 százalékos emelkedést mutatva.

Az elektromos járművek piacán egyre erősödő árverseny hatására a Tesla elbocsátásokra kényszerült. A cég korábban bejelentette, hogy a második negyedévben több mint 350 millió dollár költséget kell elkönyvelnie az elbocsátások miatt, amelyek között néhány felsővezető távozása is szerepel.

A Tesla áprilisban tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy új modelleken dolgozik, amelyeket a jelenlegi platformokon és gyártósorokon keresztül terveznek megvalósítani.