A tragédia után szólal meg Krisztián édesanyja

Senkinek sem kívánható az a fájdalom, amit egy gyermek elvesztése okoz. Krisztián, a 26 éves fiatalember életét vesztette egy repülőbalesetben, amely április 13-án történt Ráckeresztúr és Martonvásár között. Az édesanyja most először nyilatkozott a történtekről.

Az Extra 330L típusú sportrepülőgépet dr. Magyari József, az egykori szingapúri magyar nagykövet vezette, aki tapasztalt pilótaként ismert volt. A HA–PET lajstromjelű gép a tököli reptérről szállt fel 9 óra 30-kor, és rövidesen a Martonvásár–Ráckeresztúr közötti gyakorlólégtérbe érkezett, ahol néhány perces repülést követően majdnem függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott. Szakértő szerint akár 300 km/h sebességgel is száguldhatott a repülő, mielőtt belefúródott a földbe.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet első vizsgálatai alapján úgy tűnik, hogy a pilóta a repülés 8. percében lett rosszul, és ezután már nem tudta irányítani a gépet. Mind a pilóta, mind az utasa, Krisztián életét vesztette a balesetben. A repülőgép olyan erővel csapódott a földbe, hogy az utastérhez nem fértek hozzá, a roncsokat pedig munkagépekkel kellett kiásni a földből.

Krisztián családja a Blikknek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a tragédia óta változó érzelmi állapotban vannak, de reménykednek a békésebb időszakok meghosszabbodásában. A család ismerte és tisztelte dr. Magyari Józsefet, aki segítőkész és önzetlen emberként volt ismert.

Krisztián és öccse mindketten tervezték a repülést azon a napon, de végül Krisztián szállt fel a gépre. Az öccse nem hibáztatja magát, tudva, hogy ez nem lenne helyes gondolkodás. Krisztián nem volt különösebben kötődve a repüléshez, ellentétben öccsével, aki rendszeresen látogatja a repteret. A család nem tud többet a baleset okairól, mint amit a sajtóban olvashattak, azaz, hogy a pilóta rosszul lett.

Krisztián emlékére nem temetést, hanem búcsúztatót terveznek, amelynek pontos időpontja még nem ismert.