"Cseresorral" működött tovább a betörőbanda a vezetők letartóztatása után

Cseresorral működött az a páncélszekrényekre szakosodott betörőbanda, amelynek hét tagjával szemben javasoltak a Pest vármegyei rendőrök korábban vádemelést.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye alapján a 42 betöréssel gyanúsított banda tagjai közül többen letartóztatásban voltak, vagy más ügyek miatt szabadságvesztésüket töltötték, de a banda eredeti profilját megtartották, és most a cserecsapat tagjait is elfogták. A banda főként páncélszekrényekre specializálódott, de tevékenységük során fatelepeket, húsboltokat és áruházakat is kifosztottak Pest és Bács-Kiskun megyében, ahol a legnagyobb zsákmányukat, 30 millió forintot szereztek meg.

A csapat tavaly őszre újraszerveződött, a szabadlábra került régi tagok és az újonnan toborzott bűnözők együtt folytatták a betöréssorozatot, minden olyan értéket megpróbáltak megszerezni, amelyből pénzt csinálhattak, beleértve a páncélszekrényeket, napelemeket, autókat, dohányárut és betonkeverőket.

A banda hierarchiájában kiemelkedő helyet foglaló H. Zoltánt a kommandósok fogták el elsőként, majd a többi, időközben azonosított és felkutatott tag következett, így a gyanúsítottak száma 12 főre nőtt. H. Zoltán letartóztatása után I. József vette át a bandavezér szerepét, akit egy börtönből ismert társa keresett meg a "megüresedett hely" betöltésére.