Az év eddigi legdrágább irodaháza cserélt gazdát Bécsben

Megvásárolta a Wilhelm von Finck csoport tagvállalataként működő Euro Real Estate az IMMOFINANZ-tól a City Tower Vienna-t, ami az idei év eddigi legmagasabb összegű tranzakciója az osztrák ingatlanpiac irodaszegmensében.

Az ügylet értéke meghaladta a 150 millió eurót (kb. 58 milliárd forint), ezzel a City Tower Vienna az év legdrágábban értékesített irodaháza lett Bécsben. Az irodaépület 87 méter magasságával és 26 600 négyzetméter alapterületével kiemelkedik a városképből. A komplexum egy elfordított fejszerkezetű toronyból és két 28 méter magas oldalépületből áll.

A City Tower Vienna 24 föld feletti és 4 föld alatti szinttel büszkélkedhet, továbbá 100 mélygarázshely is tartozik hozzá. Az épületet jelenleg az osztrák állam bérli, és az igazságszolgáltatási központ otthona. A torony a Wien Mitte pályaudvar és több metróvonal közelében helyezkedik el, így kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik.

A tranzakciót a United Benefits Holding bonyolította le egyéni megbízással, és a jövőben mint helyi partner fogja támogatni a vagyonkezelést. Az ügylet lebonyolításában az EHL Investment Consulting is részt vett.

: Az információk az "article-1" forrásból származnak.