Belvárosi Kutyafesztivál: Sztárok, kutyák és ingyenes állatorvosi tanácsadás

Idén is megrendezték a Belvárosi Kutyafesztivált, ahol számos kisállat és gazdi vett részt, valamint sztárok is tiszteletüket tették. A rendezvényen információkat kaphattunk arról, hogyan segíthetünk az elveszett kutyáknak megtalálni a gazdájukat.

A Vigyél Haza Alapítvány által szervezett eseményen rengeteg program várta a látogatókat: kutya-gazdi fotózás, állatorvosi tanácsadás, fizioterápia bemutató, kutyakozmetika, mikrochip leolvasás és regisztráció, kutyabiléta gravírozás, viselkedésterápiás tanácsadás és kutyasétáltatás. A zenei aláfestést a Kolompos együttes és Galambos Péter biztosította az 5. kerületi Olimpia Parkban.

Lázár Chef, aki Málna nevű kutyáját a Vigyél Haza Alapítványtól fogadta örökbe, kézműves kutya-ínyencségekkel készült a fesztiválra, ezzel is támogatva az alapítvány munkáját.

A Mol kitelepült kollégái fontos információkat osztottak meg arról, hogyan segíthetünk az elveszett kutyáknak hazajutni. Bakos Piroska, a Mol kommunikációs vezetője elmondta, hogy a Mol töltőállomásokon chipleolvasó készülékeket helyeztek el, amelyek segítségével az elkóborolt kutyák megtalálásában és hazajuttatásában nyújtanak segítséget. Jelenleg 204 ilyen készülék van, és körülbelül minden második benzinkúton megtalálhatók.

Bakos Piroska hozzátette, hogy tavaly 1500 kutyát hoztak be a töltőállomásokra, és a nagy részüknek sikerült segíteni. Az elmúlt év végén és az új év elején 178 állatot hoztak be, és közülük 128-nak sikerült megtalálni a gazdáját.

Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója elmondta, hogy a kutyasétáltatás során három-négy jól szocializált, kedves keverékkutyát hoznak ki, hogy az emberek kipróbálhassák, milyen érzés lenne, ha nekik is lenne kutyájuk. A cél nem az örökbefogadás, hanem az élmény nyújtása és a felelős állattartás népszerűsítése.

A kutyasétáltatáson részt vett Telegdy-Kapás Boglárka, Telegdy Ádám és Gelencsér Tímea is. Gelencsér Tímea, aki két mentett kutyával érkezett, elmondta, hogy a rendezvény szeretettel teli, és reméli, hogy a gyerekek is megtanulják a felelős állattartást.

A rendezvényen számos különleges kutyafajtát láthattunk, többek között hófehér szamojédeket, apró tacskókat, gyönyörű vizslákat és egy angol bulldogot, aki kakaóscsigát majszolt egy babakocsiszerű kutyahordozóban. A látogatók és kutyák egyaránt jól érezték magukat, elégedetlen ugatásnak nyoma sem volt.

A rendezvény egyik látogatója biciklivel érkezett, kosarában egy aprócska kutyával, és megjegyezte, hogy az ingyenes állatorvosi tanácsadás lehetőségét kihasználva kérdezett egyet-kettőt.