Európa 10 eldugott tengerparti gyöngyszeme

Európa rejtett kincsei közül válogattunk, bemutatva tíz olyan nyaralóhelyet, ahol a nyugalom és a természetes szépség dominál. Ezek a helyek ideálisak lehetnek azok számára, akik a zsúfolt turistaparadicsomok helyett egy csendesebb, de mégis minden igényt kielégítő helyszínt keresnek pihenésre.

A török Riviérától az Ile de Ré szigetéig terjedő válogatásunkban olyan helyszíneket találhatunk, amelyek a The Guardian ajánlása alapján csendes környezetükkel és érintetlen természetükkel kínálnak menedéket a mindennapok forgatagából. A választékban szereplő helyszínek nemcsak gyönyörű tájakat, hanem kedvező árú szálláslehetőségeket is kínálnak, ahol a vendégek kizárólag a pihenésre és a környezet élvezetére koncentrálhatnak.

Asos, Kefalónia, Görögország

Assosban a karamellszínű és rózsaszínű házak egy patkó alakú öbölben helyezkednek el, és a szűk sikátorokban velencei romokra bukkanhatunk. A helyszín két kis stranddal büszkélkedhet, de a motorcsónakos felfedezőtúrák és a 16. századi vár romjaihoz vezető ösvények teszik igazán emlékezetessé az itt töltött időt.

Akyaka, Törökország

Akyaka, Törökország egyik "cittaslow" városa, a természet és a fenntarthatóság jegyében él. A Gökova-öbölben fekvő helyszín a hagyományos lokantasokkal és esténként a homokra terített asztalokkal várja a látogatókat. A város a sárkányhajózás és a szörfözés központjaként is ismert, számos szörfiskola található a hosszú tengerparton.

Göltürkbükü, Törökország

Göltürkbükü a török Saint-Tropez-ként is emlegethető, ahol a nyüzsgő éttermi szcénával és a Cote d'Azur hangulatát idéző strandklubokkal találkozhatunk. A helyszín csendesebb, mint a közeli Bodrum, és a dolmusok segítségével a félsziget más falvai is felfedezhetők.

Sibenik, Horvátország

Sibeniket egy mini-Dubrovnikként is emlegetik, velencei építészettel és terrakotta tetőkkel. A város a kirándulásokra épült, ahol a tengerparti sétánytól a katedrálisig és a Szent Mihály-erődhöz vezető sikátorokon keresztül barangolhatunk. A Banj strand és a Kornati-szigetcsoport hajókirándulásai teszik teljessé az élményt.

Cavtat, Horvátország

Cavtat, Dalmácia egyik legbájosabb tengerparti kisvárosa, ahol a terrakotta tetők alatt kávézók és éttermek sorakoznak. A vízparti sétány mentén kis kavicsos öblök és kristálytiszta víz várja a látogatókat. Hajótaxik közlekednek Dubrovnikba és a közeli Elaphiti-szigetekre.

Santa Maria di Castellabate, Campania, Olaszország

Santa Maria di Castellabate a Cilento régióban található, ahol a kifakult paloták és halászházak érintetlen strandokra néznek. A helyi éttermeket a halászhajók látják el friss fogással, és a kék zászlós strandokon a halászok hálóikat javítgatják.

La Flotte, Ile de Ré, Franciaország

La Flotte, az Ile de Ré egyik legszebb faluja, ahol a klasszikus breton stílusú házak között kanyargó sikátorok és a kikötő található. A közeli Arnérault strand ideális hely a pihenésre, és kerékpárokat is bérelhetünk a környék felfedezéséhez.

Concarneau, Bretagne, Franciaország

Concarneau történelmi múltra tekint vissza, és a friss tenger gyümölcseivel híres. A város óvárosa egy kis szigeten fekszik, ahol a macskaköves utcák a halászkikötőig vezetnek. A Plage des Sables Blancs egy hosszú, érintetlen homokos partszakasz, amely könnyen megközelíthető a városközpontból.

Fornells, Menorca, Spanyolország

Fornells Menorca egyik legbájosabb halászfaluja, ahol a vízi sportok is népszerűek, mint például a szörfözés és a kiteszörf. A város strandja kicsi, de a Cala Tirant egy tiszta vizű és széles homokos strandot kínál.

Llafranc, Girona, Spanyolország

Llafranc a Costa Brava egyik csendes, családbarát üdülőhelye, ahol a fehérre meszelt házak és a kék ajtók idilli hangulatot árasztanak. A védett kikötő ideális a vízi sportokhoz, és a környék sétálásra is kiválóan alkalmas.

Ezzel a virtuális ajánlóval reméljük, hogy segítettünk olvasóinknak az idei vagy akár a jövő évi nyaralás úticéljának kiválasztásában.