Azahriah és a családi háttér: Egy katona anya és a zenei inspiráció

Azahriah, a 22 éves előadó, hamarosan három alkalommal is megtölti a Puskás Arénát, ami karrierje eddigi legnagyobb projektje. A jegyek a koncertekre tavaly pillanatok alatt elkelték, ami a fiatal tehetség hatalmas rajongótáborát tükrözi. Friderikusz Sándor műsorában Azahriah őszintén beszélt pályafutásáról és a Palacsintafesztiválos botrányról is, amely szerinte nem feltétlenül járult hozzá hírnevének növekedéséhez.

Az énekes édesanyja, aki hivatásos katona és békefenntartóként kétszer is szolgált Koszovóban, jelentős hatással volt Azahriah zenei stílusának kialakulására. Azahriah elmondása szerint anyja zenéhez való jó érzéke és kreativitása inspirálta őt, amikor például Honeybeast-dalokat hallgatva harmóniákat és dallamokat adott hozzájuk.

A szülei elváltak, apja Németországban él, de Azahriah jó kapcsolatot ápol mindkét szülőjével. Gyermekként nem korlátozták álmai elérésében, így autodidakta módon tanult meg gitározni, videókat készíteni és angolul beszélni. Az édesanyja bátorítására fejezte be az "Aight" című dalát, amely végül az egyik kedvenc számává vált saját repertoárjában.