18. NN Ultrabalaton: Rekordrészvétel és karitatív sikerek

A 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon magyar győzelmek születtek, ahol több mint 25 ezer résztvevő futott a Balaton körül, és rekordösszegű, majdnem 23 millió forint gyűlt össze jótékonysági célokra.

Az Ultrabalaton egyik legnépesebb tömegsport rendezvényeként került megrendezésre, ahol a férfiaknál Erős Tibor (17:35:02 óra), a nőknél pedig Nagy Katalin (20:20:30 óra) érte el a legjobb időt a 211 kilométeres távon. A versenyen nemcsak futók, hanem kerékpárosok is részt vettek, és a résztvevők közel 30 különböző országból érkeztek.

A szervezők hangsúlyozták a környezetbarát megközelítést, így a váltópontokon műanyag poharak helyett más megoldásokat alkalmaztak, és a szemetet is szelektíven gyűjtötték. Az esemény a Sportoló Nemzet Programhoz is kapcsolódott, és Balatonfüreden a térség legnagyobb sportszakmai expóját is megszervezték.

A BioTechUSA-cégcsoport és az NN Ultrabalaton közös jótékony kampányának köszönhetően a futók időmérő chipjeik letéti díját felajánlhatták karitatív célokra, amit a vállalat 15 millió forinttal egészített ki. A közösségi média oldalon hat intézmény került kiválasztásra, és közönségszavazás döntött arról, hogy melyikük kapja meg a támogatást.

Idén a Konduktív Óvodáért Alapítvány, az Őrzők Alapítvány és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet részesült a 22 994 180 forintos összegből.