Messi egymaga többet visz haza, mint a konkurensek teljes kerete

Lionel Messi éves fizetése magasabb, mint a legtöbb amerikai focicsapat teljes fizetésekre szánt büdzséje.

Az MLS által közzétett adatok alapján Lionel Messi, az Inter Miami csillaga továbbra is a liga legjobban fizetett játékosa, éves szinten 20,4 millió dollárt (7,26 milliárd forint) keres, ami több, mint 25 másik csapat teljes keretének fizetése.

Messi alapbére az idényben nem változott, 12 millió dollár maradt (közel 4,3 milliárd forint), azonban az egyéb juttatásokkal együtt a végső összeg jelentősen magasabbra, 20,4 millió dollárra emelkedett. Ez az összeg kiemelkedik a ligából, és az MLS-ben induló 29 csapat közül 25-nek a teljes kerete összesen nem kap ennyi pénzt.

A 36 éves világbajnokot követően a második helyen a Torontóban játszó olasz csatár, Lorenzo Insigne található, aki 15,4 millió dollárt (5,4 milliárd forint) vihet haza évente.

A tengerentúlon játszó magyar játékosok közül a Philadelphia Unionban futballozó Gazdag Dániel 1,8 millió dollárt (körülbelül 640 millió forint), míg a Sporting Kansas Cityben játszó Sallói Dániel 1,3 millió dollárt (közel 463 millió forintot) keres évente.