Dárdai Pál új szerepkörben folytatja a Herthánál

Dárdai Pál, a Hertha BSC korábbi vezetőedzője, a 2022-2023-as szezon végén távozik jelenlegi posztjáról, de életre szóló klubtagságot kapott, így a klub kötelékében marad.

A Hertha BSC hivatalosan is bejelentette, hogy Dárdai Pál nem folytatja a vezetőedzői munkát a következő szezonban, azonban a klubnál marad, és új szerepkörben tevékenykedik majd. Benjamin Weber sportigazgató elismerően szólt a magyar szakvezetőről, kiemelve, hogy Dárdai rendkívül nehéz időszakban vállalta a csapat irányítását, és hálásak neki az elkötelezettségéért.

A Hertha BSC sportigazgatója, Weber szerint a klub már tavaly megegyezett Dárdaival, hogy ha a vezetőedzői megbízatása véget ér, más minőségben marad a csapatnál. Thomas E. Herrich ügyvezető hozzátette, hogy Dárdai nyaralása után tér vissza Berlinbe, ahol együtt dolgozzák ki az új munkakör részleteit.

Dárdai Pál a Hertha BSC-hez való kötődését hangsúlyozva kijelentette: "A Hertha BSC a családom. Harminc éve vagyok itt, minden fűszálat ismerek. Együtt felépítettünk valamit ebben a szezonban, amire büszke vagyok, és a legjobbakat kívánom a klubnak".

A magyar edző harmadszor is átvette a Hertha irányítását az előző idényben, de a csapat végül nem tudta megőrizni élvonalbeli tagságát, és a másodosztályban a szezon vége előtt egy fordulóval a tabella nyolcadik helyén állt. Dárdai játékosként 286 bajnoki mérkőzéssel a klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók.