A Mária evangéliuma: Újra színpadon a legendás rockopera

A húsvéti debreceni előadás sikerét követően a Mária evangéliuma rockopera legközelebb 2024. május 19-én, pünkösdvasárnap kerül színre a Margitszigeti Színházban, ahol a nézők ismét átélhetik a Szűz Mária történetét, ezúttal a LantArt Produkció szervezésében.

A darabot, amely 33 évvel ezelőtt debütált Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi tollából, legutóbb két évvel ezelőtt mutatták be újra, Juronics Tamás Kossuth-díjas táncművész és koreográfus rendezésében Győrben, Kaposváron, Debrecenben és a Margitszigeten. Idén húsvétkor a felújított debreceni Csokonai Nemzeti Színházban is nagy sikert aratott a produkció. A közönség pünkösdkor ismét a Margitszigeti Színházban élvezheti a bibliai történetet, amelyet ezúttal női nézőpontból mesélnek el.

A főbb szerepekben Bordás Barbara, György-Rózsa Sándor, Földes Tamás és Molnár Levente láthatók. Tolcsvay László zeneszerző a produkció kapcsán elmondta, hogy a Stabat Mater dallamai változatlanok maradnak a világ változásai ellenére is, és hálás, hogy ez a mű rajta keresztül szólalhat meg. Hozzátette, hogy az előadást látók ugyanazt az örömöt érezhetik át, mint amit ő érzett a komponálás során.

Bordás Barbara, aki a Szűz Máriát alakítja, a szerep összetettségét és az emberi érzések széles skáláját emelte ki, a misztikus fogantatástól a gyermekét a halálba engedő anya szeretetéig és fájdalmáig. Mint édesanya, különleges lelki utat jár be az előadásban, amelyet szavakkal nehezen lehet kifejezni.

Molnár Levente operaénekes, aki idén csatlakozott a produkcióhoz, Heródes szerepében rappel is, amit különleges kihívásnak és zseniális ötletnek tart, hiszen a gonosz karaktert eltérő stílusban ábrázolják.

A 2024-es előadásban a Szegedi Kortárs Balett táncművészei és a Győri Nemzeti Színház kórusa, valamint zenekara is közreműködik felvételről. A Margitszigeti Színház pünkösdi napján hagyományőrző programokkal várja a családokat.