Méhek támadása miatt elpusztult lovak Ivánban

Ivánban, a győr-moson-soproni megyében méhek támadtak meg több lovat, aminek következtében három állat életét vesztette. A tragikus esemény a helyi gazda számára fájdalmas veszteséggel járt, míg a méhek tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A Kisalföld riportja szerint a gyászoló Póczi Albert gazda lovakat tart Ivánban, ahol nemrégiben egy méhészet telepedett le a közelében. A méhészetben jelenleg 128 kaptár található, és a méhek gyakran átrepültek a lovak itatójához, ahol az állatokat gondozó embereket is megcsípték.

Az incidens április 9-én történt, amikor Póczi Albert édesapja észlelte, hogy egy versenyló a földön fekszik, testét méhek borítják. A gazda a helyszínre sietett, de a méhek támadása miatt nem tudta megközelíteni az állatokat. A méhek elleni küzdelemben égő szalmabálákat is bevetettek, de ez sem hozott eredményt, és még a helyi méhészek sem tudtak segíteni. A tűzoltók is a helyszínre érkeztek, akik vízsugárral hűtötték a sok csípéstől szenvedő lovakat, így az állatorvos is csak korlátozottan tudta ellátni őket.

Az egyik ló allergiás reakciókat mutatott, csalánkiütések jelentek meg rajta, és bár az állatorvos injekcióval kezelte őket, egy felnőtt ló és két csikó mégis elpusztult. A méhek támadása következtében a gazda is anafilaxiás sokkot kapott, és kórházba került, annyi méhcsípést szenvedett el. A méhész a Kisalföld megkeresésére nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban.