Borkai Zsolt: A polgármester emberei próbáltak elriasztani

Múlt héten Győrben járt Orbán Viktor, és a Fidesz polgármesterjelöltje, Dézsi Csaba András mellett kampányolt. Borkai Zsolt számára furcsa volt látni, hogy a város üres volt, mivel korábban több ezer ember fogadta őket.

Borkai Zsolt elmondta, hogy a Fidesz elnöke természetesen a Fidesz jelöltje mellett kampányol, de az ő időszakában máshogy néztek ki a miniszterelnök győri látogatásai. Azt is hozzátette, hogy nem emlékszik arra, hogy a miniszterelnök korábban részt vett volna önkormányzati választás kampányában Győrben. Borkai szerint talán nem is volt rá szükség, mivel Győr 2006 óta stabil bástyája volt a Fidesznek.

A Fidesz ellenzékeként kampányolva Borkai úgy érzi, mint egy pingponglabda, akit a baloldal jobbra, a jobboldal pedig balra üt. A győriek pártján áll, és egy civil szervezetet, a Borkaival Közösen a Jövőnkért Egyesületet hozott létre. A választáson való indulását bejelentve azt mondta, nem egyedül szeretné visszavenni a várost, hanem egy megbízható csapattal.

Borkai Zsolt azt is elmondta, hogy a Fideszből nem kapott üzenetet, hogy lépjen vissza Dézsi javára. Egy emberrel tartott kapcsolatot a pártból, Kósa Lajossal, aki egy ideig még felvette a telefont, aztán ő is eltűnt. Kósa Lajos üzentette meg neki 2019-ben, hogy le kell mondania a polgármesteri posztról, de az ígéretek után Kósa is eltűnt. Borkai megbékélt ezzel, és a legfontosabb számára a családjával való viszony rendezése volt, amely szerencsére sikerült.

A jelenlegi polgármester emberei megpróbálták elriasztani Borkait az indulástól, mondván, hogy hamarosan törvényt módosítanak, hogy ne indulhassanak azok, akik már egyszer lemondtak. Ez idén februárban történt, de Borkai nem fog visszalépni.

A 2019-es botrányból és lemondásából tanulva Borkai azt mondja, hogy elkövetett egy hibát, amit az ellenzék súlyosan megtorolt. A DK állt a megbuktatása mögött, de a Fidesz néhány tagja is benne volt, bár ezt nem tudja bizonyítani. A Fidesz nem védte meg, és sok embert hagytak az út szélén. Borkai szerint a probléma a miniszterelnök körül lévő emberekkel van, akik hátulról lejáratnak másokat.

Borkai Zsolt nem tekinti ellenségnek a Fideszt, és nem bosszúból indul a választáson, hanem a győri emberekért. Az olimpiai bajnoki aranyával már megváltotta a világot, most a győrieket szeretné megváltani. A Fidesz ellenfele, Magyar Péterrel kapcsolatban Borkai azt mondja, hogy a Fidesznek más szinten kellene kezelnie az ő hatását, mivel komoly tömeget tud megmozgatni.

Borkai Zsolt nem tart attól, hogy a kampányban ismét előkerülnek a szexvideók és fotók az adriai jachtozásról, mert ez már nem újdonság. A fotókkal korábban zsarolták, de a videókat csak egyszer látta a rendőrségen. A valótlan állításokra majd akkor reagál, ha kijönnek.

A győri polip csápjaiként emlegetett barátaival, mint például Rákosfalvy Zoltánnal, Borkai továbbra is tartja a kapcsolatot, de a kampányába anyagilag nem szállt be. Borkai az elmúlt négy és fél évben a polgármesteri fizetéséből és az olimpiai érmei után kapott juttatásból élt. A politikába való visszatérése azért fontos számára, mert felelős győrinek érzi magát, és alternatívát szeretne kínálni a városnak.

Ha megválasztják polgármesternek, Borkai nem fog tudni együtt dolgozni Dézsi Csaba Andrással, de mindenki mással igen. A közgyűlés összeállásával kapcsolatban nem foglalkozik esélyekkel vagy közvélemény-kutatásokkal, mert a választást kell megnyerni. Programjában szerepel egy átfogó út- és járdafelújítási program, és a gyerekvédelem és prevenció fontosságát is hangsúlyozza.

Dézsi Csaba Andrásról szóló videóval kapcsolatban Borkai Zsolt azt mondja, hogy ha meglenne neki a videó, akkor sem használná fel, mert tudja, hogy milyen következményekkel járhat az érintettekre nézve. A kampányban való előny szerzése nem szerepel a tervei között. Ha nem választják meg polgármesternek, akkor is beül a közgyűlésbe, akár kisebbségben is, hogy kemény, hozzáértő ellenzéke legyen a leendő polgármesternek és csapatának.