A BMW debreceni autógyára felpezsdítette a járműmérnöki képzést

A BMW autógyár debreceni beruházása óriási érdeklődést váltott ki a Debreceni Egyetem járműmérnöki képzése iránt. A helyi képzési központban a hallgatók a gyakorlati tudásukat is bővíthették.

A BMW csoport debreceni autógyárának bejelentése óta jelentősen megnőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem műszaki karának járműmérnöki képzése iránt. Az egyetem sajtóközpontja, M. Tóth Ildikó által az MTI-nek adott információk szerint a BMW helyi képzési központja fogadta a járműmérnök-hallgatókat.

A járműmérnöki alapképzés első csoportja már befejezte a járműgyártás szakirányos oktatását a BMW Group Gyár Debrecen képzési központjában. A hallgatók többek között a tervezés, forgácsolás, lemezmegmunkálás és a részegységek szét- és összeszerelésének fortélyait sajátíthatták el.

A képzési program során a járműmérnöki BSC képzés 33 diákja négy hét alatt gyakorlati oktatásban részesült a BMW debreceni képzési központjában. A program keretében a hallgatók fémipari gyakorlatot és gépjárműismeretet tanultak, valamint az elektronika, a 3D nyomtatás és az automatika területén is elmélyülhettek.

Bodzás Sándor, a gépészmérnöki tanszék helyettes vezetője szerint a képzésen számos változtatást hajtottak végre, hogy meg tudjanak felelni a cégek igényeinek. Erdei Timotei István tanársegéd hozzátette, hogy a járműmérnöki képzés során mostantól nagyobb hangsúlyt kapnak az ipari gyártósori szimulációk, a 3D CAD tervezés és a 3D nyomtatási technológiák. A hallgatók több időt tölthetnek a járműgyártási laborban, ahol az autóiparban használt gépeket gyakorlati körülmények között is programozhatják.

A tanszék oktatói is folyamatosan fejlesztik szakmai tudásukat, további tanúsítványok megszerzésével és céges továbbképzéseken való részvétellel, hogy naprakész tudást nyújthassanak a hallgatóknak.