Szilágyi István egykori otthona: a szomszédok már nem panaszkodnak

Már másfél éve új tulajdonosa van Szilágyi István egykori otthonának, ahol a színészt 2020 május 3-án brutálisan meggyilkolták. A kert rendezetté vált, és a felújítás is elkezdődött.

Szilágyi István, az ország Lópici Gáspárjaként ismert színészlegenda egykori otthona új kezekben van már másfél éve. A XVII. kerületi horrorház új tulajdonosa a Borsnak korábban elmondta, hogy családja számára vásárolta meg az ingatlant, és tervezi annak felújítását. Szerkesztőségünk a helyszínen járt, és megállapította, hogy az épület állapota alig változott az elmúlt időszakban, csupán a kert kapott új arculatot. Egy helyi lakos is megerősítette, hogy a telket karban tartják, és elképzelhető, hogy hamarosan megkezdődnek a munkálatok.

Az új tulajdonos a felújítás kapcsán csak annyit árult el, hogy a folyamat egy része már elindult, de a ház végső sorsa még nem dőlt el. A környékbeliek valószínűleg örülnek ennek a fejleménynek, hiszen korábban többen is panaszkodtak az ingatlan áldatlan állapotaira. Egy szomszéd a helyi önkormányzathoz fordult a probléma miatt, említve a bűzt és a kártevőket, amelyek más házakba is átterjedtek.

A XVII. kerületi önkormányzat képviselője, Rózsahegyi Péter szerint azonban már nem érkeznek panaszok a házzal kapcsolatban. Az új tulajdonos a kertet rendbe tette, és bár a ház körül még nincs nagy mozgás, tervei szerint egy családi házat alakítana ki belőle. Rózsahegyi hozzátette, hogy az épület másik részében, ahol korábban kisbolt működött, most egy gyermekfejlesztő műhely található, tehát a helyzet minden tekintetben javulóban van.

Szilágyi István tragikus halála után az önkormányzat lakhatatlanná nyilvánította az épületet, így a színész özvegyének el kellett hagynia azt. A gyilkosság után négy évvel Humenyánszky Jolán is elhunyt, és az ingatlan az elítélt fiúra, Péterre szállt volna, aki életfogytiglani börtönbüntetést töltött. A házon lévő jelentős banki hitel miatt azonban végül az ingatlant elárverezték, így került az új tulajdonoshoz.