Újabb neves edző kosarazta ki a Bayern Münchent

A Bayern München újabb kiszemelt edzője mondott nemet a klubnak; Ralf Rangnick marad az osztrák válogatott élén, és nem vállalja a német rekorder csapat irányítását.

Fabrizio Romano értesülése szerint Ralf Rangnick, a Manchester United korábbi trénerének nevét vetették fel Thomas Tuchel utódjaként a Bayern München vezetőedzői posztjára, de a tréner végül személyes okokból döntött amellett, hogy nem fogadja el az ajánlatot. Rangnick mellett Xabi Alonso és Julian Nagelsmann neve is felmerült korábban, de ők szintén más irányt választottak.

Rangnick a következőképpen nyilatkozott a döntéséről: "Teljes szívemmel az osztrák válogatott kapitánya vagyok. Szeretném erőteljesen hangsúlyozni, hogy ez nem a Bayern München elutasítása a részemről, hanem egy döntés, hogy továbbra is a csapatomra és a közös céljainkra fókuszáljunk, ez pedig az Európa-bajnoki szereplés" – idézi Romano.

A Bayern München tehát továbbra is keresi az új vezetőedzőjét, miután Rangnick is jelezte, hogy nem kívánja átvenni a csapat irányítását. A klub szurkolói így továbbra is izgatottan várhatják, hogy kinek a nevét hozza fel a sajtó a következőként.