Hongqi Guoya: A kínai luxus, ami a Rolls-Royce kihívója lehet

A Hongqi által gyártott Guoya a Rolls-Royce Ghost és a Mercedes-Maybach S-osztály legújabb riválisaként lép piacra, megcélzva a luxusautók piacát. A márka legfrissebb limuzinja, a Guoya, a Pekingi Autószalonon mutatkozott be, és méreteivel, valamint luxus kivitelével igyekszik felvenni a versenyt a prémium szegmensben.

A Hongqi, amely kínai állami tulajdonban van, korábban csak a helyi pártfunkcionáriusok számára volt elérhető, de mára már bárki számára megvásárolhatóvá váltak ezek a prémium autók, amelyek Európában is kaphatók.

A Guoya lenyűgöző méreteket ötvöz: 5,35 méter hosszúságú, 2 méter szélességű, 1,51 méter magasságú, és 3,26 méteres tengelytávolságú. A különleges megjelenésű hatalmas hűtőrács és a szuperokos fényszórók mellett 19-20 colos kerekeken gördül, és négy-, illetve ötszemélyes kivitelben érhető el.

A motorválaszték a 3 literes turbós benzinmotoros alapmodelltől kezdve, amely 394 lóerős teljesítményt nyújt, egészen a 4 literes turbós V8-as erőforrású változatig terjed, ami 490 lóerőt képes produkálni. Mindkét változatban megtalálható a lítium-ion akkumulátor és a nyolcfokozatú automata váltóra épülő plugin hibrid technika, azonban az elektromos hatótávval kapcsolatos információkat még nem hozták nyilvánosságra.

Az új Hongqi Guoya ára egyelőre ismeretlen, de a gyártó tervei szerint a modell világszerte elérhető lesz, így a nemzetközi vásárlók is megismerkedhetnek a kínai luxusautózás új dimenziójával.