Viharos időjárás várható a következő napokban

Csütörtök délutántól kezdődően zivatarok és heves viharok érkeznek, amelyek az Időkép előrejelzése szerint egy hétig is eltarthatnak. A következő napok mindegyikére záporokat és zivatarokat jósolnak.

Csütörtökön az ország nagy részén még kisüt a nap, azonban az északkeleti területeken kívül több helyen is várható eső, zápor, illetve zivatar. Egyes területeken hevesebb viharok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. A hőmérséklet délután még 22 és 27 fok között mozoghat, de az eső hatására hirtelen lehűlés is várható.

Pénteken továbbra is jellemző lesz az eső és a felhőszakadás. Ezen a napon jelentős hőmérsékleti különbségek alakulhatnak ki, a maximumok 15 és 27 fok között változhatnak, az ország északkeleti harmadában pedig melegebb időre lehet számítani.

Szombaton az északkeleti részen kis napsütés is előfordulhat, de az ország többi részén inkább záporokra és zivatarokra kell készülni. A hőmérséklet ekkor is 21-27 fok között alakulhat, és hasonló időjárás várható vasárnap, valamint a következő hét elején is.