A Mi Hazánk majálisán történt karlendítésről Donáth Anna

A Mi Hazánk párt majálisán történt karlendítés kapcsán Donáth Anna, a Momentum elnöke nyilatkozatot tett, amelyben a történteket a tömeggyilkos náci ideológia nyílt megvallásának nevezte.

Az idei május elsejei események közül kiemelkedő volt a Mi Hazánk majálisán karlendítő emberek megörökítése. Novák Előd, a párt országgyűlési képviselője szerint nem jelent problémát, ha valaki karlendít, és nem kívánnak ezzel foglalkozni. Toroczkai László, a párt elnöke azt állította, hogy nem volt tanúja náci karlendítésnek, és felvetette a pártjuk lejáratásának lehetőségét a média manipulálásával.

Donáth Anna a Facebookon reagált az eseményekre, kijelentve, hogy a majálison történtek a náci ideológia nyílt megvallását jelentik. A Momentum elnöke szerint ez a fajta viselkedés túlmutat a megszokott, rejtett antiszemitizmuson, amit Bayer Zsolttól vagy Novák Elődtől szokhattunk meg. Donáth Anna szerint a Mi Hazánk politikusai egymást licitálva próbálják elbagatelizálni az esetet.

A Momentum elnöke a Mi Hazánk és a Fidesz közötti "cinkos összekacsintásra" is utalt, említve, hogy a kormányzat nem lép fel a fasisztoidnak nevezett párt sajtótermékei és paramilitáris szervezetei ellen, sőt, együttműködik velük, vagy éppen kísérleti terepként használja őket.

Donáth Anna felhívta a figyelmet a hatóságok felelősségére is, hangsúlyozva, hogy a nyíltan törvénysértő tevékenységekkel szembeni fellépés elmaradása komoly figyelmeztető jel kellene, hogy legyen a hatóságok számára.