Csütörtöki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. május 2., csütörtök – A nap legfontosabb hírei és közlekedési információi, valamint az időjárás-jelentés.

Legfrissebb hírek:

A babaváró támogatással kapcsolatban lejárnak az első határidők, és több házaspárnál nem született meg a gyermek. Március végéig sem Novák Katalin volt, sem Sulyok Tamás jelenlegi államfő nem döntött egyetlen kegyelmi ügyben sem. A hazai ingatlanbefektetési piac forgalma tíz éve nem volt olyan alacsony, mint 2023-ban. Hernádiék cége elegendő hitelt kapott a kormány bankjától a spanyol Talgo megvételéhez. B. Gábor kocsijában és a Madridból érkező reptéri csomagjában fél mázsa marihuánát találtak. Kínában beomlott egy autópálya, a tragédia eddig 36 halálos áldozatot követelt. A kínai holdbázis látványterveit videón mutatták be.

Közlekedési információk:

Budapesti közúti hírek:

Szilágyi Erzsébet fasorban kifelé a Kútvölgyi út előtt baleset történt. A XI. kerületi Szerémi úton kifelé a Rákóczi híd budai hídfőjénél építkezés miatt lezárják a külső sávot. A XVIII. kerületi Halomi utat a Királyhágó utcától a Körös utcáig útépítés miatt egyirányúsítják.

BKK változások:

A 182-es és a 282E autóbuszok terelve közlekednek, bizonyos megállókat nem érintenek.

Időjárás:

Délután több helyen eső, zápor várható. A hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Napi tudnivalók:

Ma Zsigmond napja van.

Gazdasági adatok:

Deviza középárfolyamok:

  • EUR: 391,04
  • USD: 365,05
  • CHF: 400,1
  • GBP: 457,77

Kultúra:

Egy egypetéjű ikerpár, Kovács Dominik és Viktor közösen jegyez egy regényt, amely a "Lesz majd minden" címet viseli és az elmúlt hetekben jelent meg.