III. Károly állítólagos eltitkolt fia újra cselekszik: DNS-tesztet követel

Az ausztrál Simon Charles Dorante-Day ismét nyilvánosságra hozta, hogy ő III. Károly brit király és Kamilla királyné eltitkolt gyermeke lehet. Közösségi oldalán kampányt indított, hogy bizonyítsa állítását, és DNS-tesztet követel az uralkodótól.

Simon ­Charles Dorante-Day, aki korábban már próbálkozott bebizonyítani, hogy ő a brit trónörökös, III. Károly és Kamilla királyné gyermeke, most újra aktivizálta magát. Közösségi oldalán oszt meg képeket, amelyeken szerinte hasonlóság fedezhető fel közte és a királyi család tagjai között. Dorante-Day szerint Károly és Kamilla fiatalon, még tinédzserek korában foganták őt, de a királynő nem nézte jó szemmel a kapcsolatukat, így őt örökbe adták.

A férfi, aki jelenleg Ausztráliában él és mérnökként dolgozik, korábban pert is indított, de nem járt sikerrel. Most azonban újra megpróbálja elérni, hogy DNS-tesztet végezzenek, amely szerinte minden kérdésre választ adna. Dorante-Day azt állítja, hogy nevelőanyja, aki II. Erzsébet királynőnek dolgozott, halálos ágyán fedte fel előtte a titkot.

A férfi, aki 58 éves, ha bebizonyosodna az állítása, a trónöröklési sorban megelőzné a 41 éves Vilmos herceget. Azonban kevés az esélye annak, hogy III. Károly elismerje őt, de Dorante-Day számos támogatót szerzett magának, akik hisznek neki és támogatják követeléseit.

Simon Charles Dorante-Day egy online petíciót is indított közösségi oldalán, amelyben aláírásokat gyűjt, hogy üzenetével eljusson a Buckingham-palotához és valamilyen reakciót váltsanak ki. Bár a DNS-vizsgálat elvégzésére valószínűleg nincs esély, a hírnevét így is megalapozhatja.