A legfinomabb sertéstepertők rangsora

Tucatnyi terméket teszteltek, hogy kiválasszák a legízletesebb sertéstepertőket, ahol a finom, ropogós és sültszalonna-illatú termékek kerültek előtérbe.

A Magyar Ár-Érték Arány Kutató Egyesület által végzett teszt során az országos élelmiszerláncok kínálatából válogattak márkás és sajátmárkás termékeket, hogy megtalálják a legfinomabb bolti töpörtyűket. A töpörtyű, más néven tepertő vagy pörcögő, a sertés zsírszalonna feldolgozásakor keletkezik, és bár ízletes, a magas zsiradéktartalma miatt mértékkel fogyasztandó.

A vizsgálat során az illatra, állagra és ízre helyezték a hangsúlyt. A sült sertésszalonna jellegzetes illatát és ropogós állagát keresték, valamint a sós és natúr ízű termékek között a sült sertésszalonna ízét értékelték.

Az első hét helyezett a következőképpen alakult:

  1. Gierlinger Étkezési sertés tepertő sózott - 8,4 pont, kellemes sültszalonna-illat, kiváló állag, ropogós és kellően átsült, kitűnő minőségű sült szalonna íz, megfelelő sózással.

Egységár: 5395 Ft/kg

  1. Imki Hús Mangalica tepertő - 8,2 pont, kellemes illat, megfelelőn ropogós állag, natúr, jó minőségű szalonnából készült.

Egységár: 7993 Ft/kg

  1. Aldi Sertés tepertő - 7,9 pont, enyhe illat, ropogós állag, natúr és megfelelően sült ízű.

Egységár: 5994 Ft/kg

  1. Auchan Magyaros tepertő - 7,8 pont, enyhén fűszeres illat, enyhén ropogós állag, paprikás, megfelelő sózású.

Egységár: 6990 Ft/kg

  1. Penny Dárdás tepertő - 7,8 pont, kellemes illat, ropogós állag, friss, megfelelő sózású íz.

Egységár: 5993 Ft/kg

  1. Hetvenhetes étkezési tepertő natúr - 7,5 pont, közepes illat, ropogós állag, natúr, kellően sült íz.

Egységár: 6295 Ft/kg

  1. Palcsó étkezési sertéstepertő hagyományosan sült - 7,3 pont, erős illat, kellően ropogós állag, az elvártnak megfelelő íz, közepes sózással.

Egységár: 7495 Ft/kg

A teljes teszt és további részletek a maradokapenzemnel.blog.hu weboldalon találhatók.