Pünkösdi bor- és gasztrokalandok szerte az országban

A Pünkösdi hosszú hétvége alatt számos pincészet és gasztronómiai rendezvény várja a látogatókat országszerte, ahol a borok és helyi ízek mellett kulturális programok is gazdagítják az élményt.

Idén harmincadik alkalommal kerül megrendezésre a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék eseménye május 18-19-én, ahol a látogatók két napon át élvezhetik a legjobb borokat, gasztroműhelyeket, családi programokat, koncerteket, összművészeti kavalkádot, kézműves vásárt és foglalkozásokat, valamint zenét és táncot.

A 3. Pünkösdi Nyitott Pincék Gasztro és Zenei Nap keretében borbusszal járhatják be az érdeklődők a helyszíneket május 19-én, Ceglédbercelen és Albertirsán, ahol a kiváló borok mellett helyi ételekkel, italokkal és zenei csemegékkel várják a vendégeket.

Mádon május 17-től 20-ig a természet ölelésében kínálják a pihenést és a feltöltődést, ahol a kaland és az élmények is garantáltak. A Szekszárdi Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvényén pedig újra felfedezhetik a látogatók a borok kifinomult világát, és bebarangolhatják a vidék varázslatos tájait ugyanezen időszak alatt.

Somlón a Pünkösdi Pincetúra során május 17-19. között kézműves kis pincészetek borait kóstolhatják meg az érdeklődők, beleértve az Újborokat és a híres, testesebb, érettebb óborokat, valamint minden pincészetnél találkozhatnak juhfarkkal is.

Végül, de nem utolsósorban, a XII. Avasi Borangolás május 16-19. között várja a miskolciakat és a környék látogatóit, hogy felfedezhessék a város szépségeit, az Avas rejtett kincseit, és a hegyoldal kanyargós kis utcáin átélhessék az ódon történelem és a pezsgő élet mámorító keverékét.