Július 1-től egységesítik az áram- és gázszolgáltatást

Az MVM Csoport bejelentette, hogy 2024. július 1-jétől az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, így az MVM Next fogja biztosítani az egyetemes földgáz- és villamos energia szolgáltatást az ország egész területén.

Az integráció eredményeként az ügyfelek számára az ügyintézési lehetőségek egy helyről lesznek elérhetők, és minden érintett ügyfél részletes tájékoztató levelet kap a változásokról. A szolgáltatóváltozás a Dunántúlon és az Opus TITÁSZ szolgáltatási területén élő tiszántúli ügyfeleket is érinti. A villamos energia ára nem változik, és az ellátás zavartalan marad.

A szolgáltatóváltozás jelentős informatikai átállással jár, ami miatt 2024. június 28-ától körülbelül két héten át az áramügyintézés nem lesz elérhető, és az előrefizetős mérőkhöz feltöltőkód vásárlására sem lesz lehetőség. Az áramhálózat üzemeltetése azonban nem érintett a változásban, a Dunántúlon változatlanul az E.ON, a Tiszántúl három megyéjében az Opus TITÁSZ biztosítja.

A korábban megkötött egyetemes szolgáltatói szerződések változatlanok maradnak, és rendkívüli elszámolás, végszámla készítése nem történik. Az elszámolás módja is ugyanaz marad, a diktáláson alapuló elszámolást választóknak továbbra is diktálniuk kell, míg az átalányelszámolást választók egyenletes részszámlákat kapnak az MVM Next-től.

Az átalányelszámolást választó ügyfelek májusban két részszámlát is kaphatnak az E.ON-tól, eltérő fizetési határidővel, a szolgáltatóváltozáshoz kapcsolódó átállási folyamatok egyszerűsítése érdekében. Az első MVM Next számla a megszokottnál később érkezik majd, és a fizetési határidők is megváltoznak. A csoportos beszedési megbízással fizető ügyfeleknek nincs teendőjük, azonban az átutalással fizetőknek az új bankszámlaszámokat kell majd használniuk.

Az online bankkártyás fizetés a CIB Bank biztonságos felületén lesz elérhető, és az ügyfelek az MVM online ügyfélszolgálata és mobilapplikációja segítségével intézhetik egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó energiaügyeiket. Az e-számlát választók továbbra is elektronikus úton kapják majd számláikat.

A személyes ügyintézés lehetősége bővül, az MVM több mint 200 helyen kínál majd személyes ügyfélszolgálati pontokat, ahol az egyetemes áram- és földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyeket egy helyen lehet majd elintézni. Az ügyintézési helyszínek változni fognak, az E.ON ügyfélszolgálati irodái helyett új helyszíneken lesz elérhető a személyes ügyintézés.

Az MVM külön felhívja az előrefizetős mérővel rendelkező ügyfelek figyelmét, hogy a szolgáltatóváltozáshoz kapcsolódó informatikai fejlesztések miatt 2024. június 28. 16:00 órát követően körülbelül két héten át nem lesz lehetőség feltöltőkód vásárlására, ezért időben gondoskodjanak a mérők előzetes feltöltéséről.

  1. június 30-áig az áramügyintézés kapcsán az eddig megszokott módon az E.ON-t kell keresniük az érintett ügyfeleknek, a társaság elérhetőségei változatlanok. A szolgáltatóváltozással teljesen elválik az egyetemes szolgáltatáshoz kapcsolódó, illetve a műszaki ügyekkel, hálózattal kapcsolatos ügyintézés. A mérőórák éves személyes leolvasását továbbra is az E.ON leolvasói végzik majd a Dunántúlon.

Az MVM Csoport 2022. április 14-én vásárolta meg az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t, azonban a tranzakciót követően a társaság változatlan néven és megjelenéssel végezte tevékenységét.