Tiborcz István cégcsoportja újabb külföldi terjeszkedést tervezhet

A BDPST Group, amely Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető, új leányvállalatot jegyeztek be, ami a nemzetközi piacok felé történő terjeszkedésre utalhat.

A Menedzsment Fórum és az Mfor értesülései szerint a BDPST Group cégcsoportjához tartozó új vállalat, a BDPST International Kft. május 7-én került bejegyzésre a nyilvános adatbázisokban. A cég fő tevékenysége üzletiviteli és vezetési tanácsadás, amely a cégcsoport nemzetközi ügyekkel foglalkozó profilját erősítheti. A BDPST Group már rendelkezik több külföldi vállalattal, mint például a BDPST-Serbia Zrt., a BDPST-Poland Zrt. és a BDPST Iberia Kft., amelyek a nemzetközi terjeszkedés jelei lehetnek. A BDPST International Kft. bázisa a Pasaréti úton van, ügyvezetője pedig Malik Zoltán, aki a többi BDPST-céghez hasonlóan irányítja a vállalatot.

Tiborcz István gazdasági sikerei is figyelemre méltóak, hiszen a miniszterelnök veje bekerült a 100 milliárdosok "klubjába". A vagyonát egy év alatt több mint 30 milliárddal növelte, így elérve a kerek százmilliárd forintot, és a Forbes gazdaglistáján a 19. helyre lépett elő. Tiborcz István először öt évvel ezelőtt, 2019-ben jelent meg a gazdaglistán, akkor 35 milliárd forintos vagyonnal.

A BDPST Group újabb ingatlanfejlesztést valósít meg a budapesti Svábhegyen. A BDPST Capital megvásárolta a Budapest XII. kerületében található Mártonhegyi út 6/A. szám alatt álló telket, ahol egy ingatlanfejlesztést valósít meg. Több mint kétéves fejlesztést követően, pár száz méterre a megvásárolt telektől, tavaly szeptemberben nyitotta meg a kapuit a korábbi Fonográf Klub helyén a BOTANIQ Budai Klub.

A 38 éves üzletember Szombathelyen született orvoscsaládban. A pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában érettségizett, majd a Károli Gáspár Református Egyetemen szerzett jogi diplomát. 2013-ban kötött házasságot Orbán Viktor legidősebb lányával, Orbán Ráhellel, majd sikert sikerre halmozott az üzleti életben. Tőkebefektetőként a turisztikai ingatlan-fejlesztés és szállodaüzemeltetés, a pénzügyi szolgáltatások, valamint a nemzetközi és belföldi áruszállítás és komplex logisztika szegmenseiben meghatározó. Az üzletemberen a válság sem fogott ki, miközben tavaly még csak a 25. leggazdagabb magyarként tartották számon, addig a napokban megjelent "A 100 leggazdagabb magyar" című kiadvány szerint Tiborcz István vagyonának összértéke 100 milliárd forintra nőtt, amivel ő a 19. legtehetősebb magyar üzletember.

Mindeközben Tiborcz István felesége, Orbán Ráhel a BDPST Group által felújított Hotel Dorotheáról beszélt, kiemelve, hogy a hotelnek tükröznie kell a jövő történetét, a kapcsolatteremtést, a meglepetést, a váratlan utazást, de az iróniát és a szemtelenséget is.