Újabb tragédia Odesszában: rakétatámadások sújtották a várost

Odesszában az elmúlt napokban több rakétatámadás is történt, melyek következtében összesen nyolcan vesztették életüket. A keddi támadás három halálos áldozatot követelt, míg a hétfői légicsapásban öten haltak meg.

A délnyugat-ukrajnai kikötőváros, Odessza kedden újabb orosz rakétatámadás célpontja lett, aminek következtében hárman meghaltak és további hárman megsebesültek. Hennagyij Truhanov, Odessza polgármestere jelentette be a támadás tragikus következményeit.

Oleh Kiper, Odessza megye kormányzója a Telegramon keresztül közölte, hogy a sebesültek ellátása folyamatban van, és emellett a polgári infrastruktúra is megrongálódott a támadások során. Oroszország szerint a támadás során az ukrán hadsereg déli csoportosulásának főhadiszállását is eltalálták Odesszában, de további részleteket nem közöltek.

A város hétfőn is légicsapás áldozata lett, amely során öt ember életét vesztette. Ezenkívül az odesszai jogi akadémia kulturális központjában tűz is keletkezett a támadás nyomán. Az orosz-ukrán háború folyamatosan szedi áldozatait, és a konfliktus további fejleményeiről a hírfolyamok adnak tájékoztatást.

A támadások nem csak Odesszára korlátozódtak. Harkiv megyében, Zolocsiv településén az orosz erők irányított bombákkal támadtak, melynek következtében egy autóba csapódott bomba miatt két utas, egy férfi és egy nő vesztette életét.

Az ukrán különleges erők vállalták a felelősséget egy dróntámadásért, amely szerdán kora reggel egy orosz olajfinomítót ért a Moszkvától délre fekvő Rjazanyban. A délnyugat-oroszországi Kurszk és Voronyezs régiókban is dróntámadások történtek, de ezek nem okoztak kárt.

Az ukrán erők továbbra is harcolnak a stratégiai fontosságú keleti erődítmény, Csasziv Jar védelméért, és friss tüzérségi lövedékeket várnak az Egyesült Államok által jóváhagyott katonai segélycsomag részeként, hogy visszaverhessék a fokozódó orosz támadásokat.