Manuel még mindig nem teljesítette a közmunkát

Manuel, az X-Faktorban megismert énekes, aki részt vett a Noé Állatotthon kirablásában, még mindig nem végezte el az őt terhelő 50 óra közmunkát. A bűncselekmény hat és fél évvel ezelőtt történt, és a fiatalokat közmunkára és pénzbüntetésre ítélték.

2017 októberében három fiatal, köztük Manuel, elvitte az állatotthon adománygyűjtő perselyét, amely körülbelül 60 ezer forintot tartalmazott. A rendőrség által kiszabott büntetés részeként 50 óra közmunkát kellett volna teljesíteniük nyolc hónapon belül, valamint fejenként 20 ezer forintot is vissza kellett volna fizetniük. Manuel a múlt ősszel már kifizette a pénzbüntetést, és egy további összeget is adományozott az állatotthonnak.

A Noé Állatotthon szóvivője, Schneider Kinga szerint az énekes azóta sem teljesítette a közmunkát. A Bors és a Blikk információi szerint Manuelnek több lehetősége is lenne a közmunka ledolgozására, például az állatotthonban vagy gyűjtés szervezésével az intézmény javára.

Schneider Kinga elmondása alapján az állatotthon és a mentett állatok szeretettel várják Manuelt, hogy megkezdje a munkát, de az elmúlt hónapokban hiába várták, hogy jelentkezzen. Az állatotthon szóvivője kifejezte reményét, hogy az énekes hamarosan időt szakít majd a közmunka elvégzésére. Amikor kiderült, hogy az X-Faktor című tehetségkutató műsorban fog szerepelni, az RTL azzal kereste meg a Noét, hogy működjenek együtt, mutassák be, ahogy Manuel ledolgozza náluk a büntetését. Az állatotthon belement, a rapper azonban nem jelentkezett náluk, s később sem kereste őket. Schneider Kinga emiatt kezdett el „számlálót” közzétenni a Noé oldalán, és rendszeresen posztolni az ügyről.

Schneider Kinga a Blikknek is megerősítette, hogy örülnének, ha Manuel az őket terhelő 50 óra közmunkát náluk töltené le, de úgy tűnik, hogy az énekes eddig sem náluk, sem máshol nem kezdte még meg a közmunkát. Manuel a közmunka helyett egy „gáláns összeggel” próbálta puhítani a helyzetet, de ez nem mentesíti őt a kiszabott közmunka alól. Schneider Kinga hozzátette: „Természetesen nagyon örültünk Manuel gáláns utalásának, de arra, hogy mikor és hogyan szeretné megkezdeni a munkát, az elmúlt hónapokban hiába vártuk. Nem telefonált, nem jelentkezett semmilyen formában, pedig mi és a mentett állataink tárt karokkal, szeretettel várjuk. Hiszünk abban, hogy talál ránk időt a naptárában, mert dolgos kezekre mindig van nálunk igény!”.