Diktátorok utódlási nehézségei

Jó reggelt! Ma már jobb idő lesz, de tegnap este olyan vihar volt, hogy több gép nem tudott leszállni Budapesten.

A népszámlálási adatok szerint több mint 300 ezerrel csökkent a magyarországi lakosok száma, a polgármesterjelölteké viszont öt év alatt 400-zal nőtt. Vannak városok, ahol az elnéptelenedés vagy a népességszám növekedése miatt másképp szavaznak, mint 2019-ben.

Tóth-Szenesi Attila szerint Orbán két nagy céljából csak az egyik valósulhat meg folyamatosan: az emberek félelemérzetére alapozva hatalmon maradni. A másik cél, hogy több gyermek szülessen és az ország családbarát legyen, nem sikerült.

Az EP-listavezetők élőben vitáznak majd május 30-án a köztévén, ahol egy emberre 8 perc jut. Az MTVA különös módszert alkalmazott a témák kiválasztásánál.

A K-Monitor voksmonitorral segíti azokat, akik nem tudnak választani a főpolgármester-jelöltek közül.

Ehraim Raiszi helikopterbalesetének valószínűleg nem lesz közvetlen hatása Iránra, a Közel-Keletre és a világra. Az iráni közvélemény nehezen nyelné le, ha a 85 éves Hamenei ajatollah fia lenne az utódja.

Az Amnesty és Sz. Bíró Zoltán az orosz ellenállás lehetőségeiről, Ukrajna megszállásáról és Putyin távozásának lehetőségeiről beszél.

Uniós tisztségviselők hivatali eszközeiken elvileg nem használhatják a TikTokot biztonsági aggályok miatt, de ez nem akadályozza meg az EP-képviselőket és az intézményeket a kampányolásban. A széljobb különösen sikeresen szólítja meg a fiatalokat a TikTokon.

A B+N Referencia Zrt. több száz milliárdos megbízásokat kapott a KEF-től, amelynek egyik igazgatója korábban a nyertes cégnél dolgozott, felesége és a KEF-főigazgató felesége is a cég környékén tevékenykedik.

Orbán Viktor és az igazi Mészáros Lőrinc közösen mutatta be a felcsúti foci történetét elmesélő könyvet.