Egy pócspetri gazda évekig rabszolgaként használta a hajléktalanokat

Az ügyészség három év fegyházbüntetést kért egy pócspetri gazdára, aki évekig kényszermunkára kényszerítette a hajléktalanokat, és emberkereskedelemmel vádolják.

A vádlott, aki több ingatlannal is rendelkezik Pócspetrin, állatokat tart és fát vág, ingyen szerzett munkaerőt a hajléktalanokból. Az RTL Híradó szerint a hajléktalanok rendkívül rossz körülmények között éltek: a romos házban, ahol elszállásolták őket, nem volt víz, és négyen zsúfolódtak össze egy kis szobában.

Az ügyészség szerint a gazda egy alkalommal meg is verte az egyik hajléktalant, amikor az megpróbált szökni. Az esetek során a hajléktalanok nem kaptak semmilyen ellenszolgáltatást a munkájukért, és volt, akit egy baromfifeldolgozóba küldött munkára, a fizetését pedig megtartotta. Két hajléktalan évek múlva tudott csak megszökni tőle.

A vád szerint 2019 óta szervezett be hajléktalanokat, akiket az utcán szólított le, és sanyarú körülmények között kellett élniük. Víz nem volt bekötve a házba, és csak lavórból lehetett mosakodni. Az egyik áldozatnak csak többszöri próbálkozásra sikerült elmenekülnie, és amikor a vádlott megtalálta, még meg is verte. A pócspetriek nem mertek nyíltan beszélni a történtekről.

Az ügyészég a gazdát három év fegyházzal büntetné.

(A nyitóképen a pócspetri ház látható, ahol a gazda elszállásolta a hajléktalanokat. Forrás: Magyarország Ügyészsége).