Kampánykaszálás, kampányidőkerék és a környezetvédő Áder 780 ezres rezsiszámlája

Jó reggelt, május elseje van, a munka ünnepe, így munkaszüneti nap, de ez nem akadályozza meg hírlevelünk kiküldését, amely az elmúlt 24 óra legfontosabb-érdekesebb cikkeit tartalmazza.

Az elmúlt időszakban több érdekes fejlemény is napvilágot látott. A rendőrségi Magyar-Varga-jegyzőkönyv publikálása például sokat elárul az Orbán-feudalizmus mindennapjairól és a NER rendszeréről. A TISZA és az MKKP leadta az aláírásokat az EP-lista állításához, és a Medián kutatása szerint a Tisza a legnépszerűbb ellenzéki párt, míg a Fidesz támogatottsága csökkent.

A kormánypárt aktuális állapotát jellemzi, hogy különböző jelöltekkel indulnak a választásokon, és újra képviselőnek indítják a tiszaföldvári alpolgármestert, aki egy kocsmai balhé után mondott le. Szentkirályi Alexandra kampánykaszálását Karácsony Gergely kritizálta.

Az MNB-székház felújítása drágábban és késéssel valósul meg, mivel a tervezett költség másfélszeresét költik el a munkálatokra, és nem lesz kész az MNB 100 éves születésnapjára. A parlament fideszes többsége elfogadta a mini-Dubajt magába foglaló törvénytervezetet, és állami tulajdonba kerülnek a józsefvárosi bérlakások is.

A KSH adatai szerint az ipar lassítja a gazdaságot, de az ingatlan- és kommunikációs szektor lendületet adott, így a növekedés beindult, bár lassan. Az Eurostat adatai szerint a román fizetések először haladták meg a magyarokat vásárlőerőparitáson számolva.

Áder János, aki a köztársasági elnöki tevékenység után klímavédő-környezetvédő szerepbe került, energiaszámlája tavaly havonta több mint 780 ezer forint volt, amit a magyar adófizetők álltak.

Az Időkerék, amelyet az EU-csatlakozás szimbólumának szántak, jelenleg egy raktárban hever szétbontva, ami jól szimbolizálja az ország helyzetét.

A rendőrség öt év nyomozás után sem tudja, ki követ el bűncselekményeket a Vadhajtásokon, ami Bede Zsolt esetében az elszámoltathatatlanságot jelzi.

Sajnálatos hír, hogy Paul Auster világhírű író meghalt, 77 éves korában, hosszú tüdőrákkal folytatott küzdelem után.

Az orosz-ukrán konfliktus kapcsán az oroszok azt állították, hogy amerikai ATACMS rakétákat szedtek le a légvédelmük a Krím felett, és Putyin orosz bombatámadás érte Odessza "Harry Potter-kastélyát" is.

A nap aggasztó híre, hogy először halt meg rozmár madárinfluenza miatt, és több nemzetközi esemény is történt, többek között Netanjahu nem fújná le a rafahi inváziót, és a lengyel hatóságok az Orlen volt vezetőjét a Hamász finanszírozásával is vádolják.