Még három napig tart a 444 legfontosabb hónapja

A június 9-i önkormányzati és európai választásoknak hatalmas a tétje. Most derül ki, hogy 2024 elejének viharos magyarországi eseményei valójában mennyire rázták meg az országot. A sorozatos botrányok és Dobrev Klára által ígért leleplező információk után gyengül a Fidesz? Mennyire erős Magyar Péter Tiszája és a többi ellenzéki párt? És ki lesz Budapest főpolgármestere?

A 444 cikkeinek hatására idén lemondott Novák Katalin köztársasági elnök, távozott a közéletből Varga Judit egykori igazságügyminiszter, és közelről követtük Magyar Péter felemelkedését. Május közepén pedig a 444 számolt be arról, hogy Szijjártó Péter tudott az oroszok által elkövetett magyar külügyi informatikai rendszer elleni hekkelésről.

Két évvel ezelőtt a magyar kormány még kampányhazugságnak nevezte ezt a hekkelést, de a 444 ígérete szerint a következő hetekben is szorosan figyelemmel kísérik, hogy mit minősít kampányhazugságnak Orbán, Szijjártó vagy bárki más. Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője szerint azonban a Fidesz vesszőfutása nem ért véget, és ezt ő maga is biztosítani fogja, hiszen egy közjogi méltóságról leleplező információkat ígért, amelyeket adatokkal, tényekkel és bizonyítékokkal kíván alátámasztani.

A 444 független újságírásának fenntartásához azonban előfizetőkre van szükség, ezért kampányuk keretében május 24-ig kedvezményes előfizetési lehetőséget kínálnak, ahol az első hónap díja mindössze 8 forint. Dobrev Klára a kegyelmi ügy kapcsán is nyilatkozott, amely Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit igazságügyi miniszter lemondását vonta maga után, és amely további részletekkel bővítheti a politikai helyzetet. A DK EP-listavezetője szerint Magyarország egyik legfontosabb közjogi méltósága köztörvényes bűnöző, és ezt a súlyos állítást szerdán egy sajtótájékoztató keretében adatokkal, tényekkel és bizonyítékokkal fogják alátámasztani.