Kisteherautó üldözött egy autót az M7-esen és a belföldi utazási kedv növekedése

Nem tetszett neki, hogy videózzák, ezért üldözőbe vett egy autót a kisteherautó az M7-esen, és veszélyes manővereket hajtott végre. Ezzel párhuzamosan, a világjárvány után két évvel jelentősen megnőtt az utazási kedv Magyarországon.

Egy kisteherautó vezetője nem nézte jó szemmel, hogy videózzák, miközben a leállósávon száguldott az M7-es autópályán, ezért üldözőbe vett egy másik járművet. A Budapesti Autósok egyik olvasója számolt be az esetről, amely május 19-én történt Pákozd magasságában, a Balaton felé vezető oldalon, az 52-es kilométernél.

Az olvasó elmondása szerint a kisteherautó nagy sebességgel haladt a leállósávban, amikor észrevette, hogy videózzák, veszélyes manőverekbe kezdett. Megelőzte az autót, majd büntetőfékezéssel megállásra kényszerítette, és fenyegető magatartást tanúsítva kiszállt.

A beszámoló szerint a kisteherautós többször is megpróbálta leszorítani és megállásra kényszeríteni az autót az autópálya sávjai között cikázva, egészen a Szabadbattyáni lehajtóig.

A turisztikai kedv tekintetében az Everguest friss kutatása szerint a magyar lakosság 34 százaléka tervez idén hosszabb-rövidebb utazást. A válaszadók több mint fele egyszer, közel egyharmada kétszer, míg a többiek háromszor vagy annál többször utaztak az előző évben. A 2024-re vonatkozó tervek szerint a válaszadók több mint fele ugyanannyi, 32 százaléka kevesebb, 14 százaléka pedig több utazást tervez.

A legnépszerűbb úti cél továbbra is a Balaton, ahol a válaszadók 76 százaléka szeretne időt tölteni. Budapest is egyre népszerűbb célpont, a megkérdezettek majdnem 69 százaléka tervezi, hogy ellátogat a fővárosba, ami jelentős növekedést mutat a három évvel ezelőtti 22 százalékhoz képest.

Az Everguest felmérésében részt vevők közül a budapestiek és a férfiak bizonyultak a legaktívabb utazóknak. Kíváncsiak vagyunk, hogy olvasóink milyen utazást terveznek idén, és milyen mértékben befolyásolja a jelenlegi gazdasági helyzet az úti cél kiválasztását.