Újabb királyi családot ért utol a photoshopolási botrány

Egyesek szerint a dán X. Frigyes királyról, illetve Mária királynéról készült legfrissebb fotók manipulálva lehettek, akárcsak a Katalin hercegné által átszerkesztett anyák napi fotó.

Katalin hercegné márciusban került össztűz alá, mert a róla és gyermekeiről készült anyák napi képet túlságosan megszerkesztette, amit három globális hír- és fotóügynökség, az Associated Press (AP), a Reuters és az AFP is kritizált, mivel a kép nem felelt meg a szabályoknak és manipuláltnak tűnt. A hercegné később elismerte, hogy szerkesztette a képet, és bocsánatot kért.

A dán királyi család is hasonló helyzetbe került, amikor X. Frigyes király és Mária királyné legutóbbi közös képét azzal vádolták, hogy photoshopolták. Április 26-án tették közzé a képeket, amelyeket a dán királyi család hivatalos felületein osztottak meg, és bár sokan dicsérték a fotókat, egyesek szerint digitálisan feljavított verzió lehet.

Egy hozzászóló szerint a kép úgy néz ki, mintha külön fotózták volna őket, és utóbb összerakták volna, míg mások a királyné és a király kezének elhelyezkedését kifogásolták. A palota azonban megerősítette, hogy a portré valódi és nem manipulálták.

A photoshopolási vádak mellett pletykák is terjedtek II. Margit lemondását követően, miszerint a királynő a trónát azért adta át, hogy megmentse fia, X. Frigyes házasságát. X. Frigyes korábban egy dokumentumfilmben dicsérte Mária királynét, és elmondta, hogy neje jó hatással volt rá és a gyermekeik neveltetésére.