Az elveszett ereklyék fosztogatói: titkok a sorozatról

Az Indiana Jones-filmek által inspirált Az elveszett ereklyék fosztogatói című sorozatban egy bátor női főhős, Sydney Fox kalandjait követhetjük nyomon, aki nemcsak az egyetemi katedráról, hanem a valóságban is kutatja a múlt rejtélyeit.

A sorozat hősnője, Sydney Fox, egy Indiana Jones-szerű karakter, aki tanárnőként és kalandor régészként egyaránt tevékenykedik. A magyar nézők csütörtök esténként dupla epizódokban követhetik figyelemmel kalandjait, melyek a Tv4, a Sorozat és a Sorozat Klub csatornákon is elérhetőek. A sorozat a 1999 és 2002 között készült francia-német-kanadai-amerikai koprodukció, amely az Indiana Jones-trilógia által megteremtett útvonalon halad.

Sydney Fox a néprajz és régészet világában jártas, és nem elégszik meg a puszta elméleti oktatással. A maja kultúra emberáldozataihoz vagy a kelta harcosok csatáihoz hasonló témákat a gyakorlatban is megvizsgálja, így teszi érdekesebbé és vonzóbbá a hallgatók számára. A sorozatban Sydney nemcsak az egyetem támogatásával indul útnak, hanem különféle megbízók – köztük üzletemberek, magángyűjtők, vallási vezetők, maffiózók és titkos ügynökök – felkérésére is vállal küldetéseket. A pénz is fontos motiváció számára, és a távol-keleti harcművészetekben is jártas, így nem tanácsos ellenségnek szegülnie.

A sorozatban Sydney Foxot Tia Carrere alakítja, aki korábban a Gyilkos nap című thrillerben és az Arnold Schwarzeneggerrel készült True Lies – Két tűz között című akciófilmben is szerepelt. Carrere énekesnőként is ismert, táncol, és a távol-keleti harcművészetek mestere, amit a sorozat forgatásánál is kamatoztatott. A magánéletében két házasságot követően egy lánygyermek édesanyja.

Nigel Bailey szerepét Christien Anholt játssza, aki színészi képességét apjától, Tony Anholttól örökölte. Anholt több tévésorozatban és filmben is feltűnt, köztük a Hamletben és a Flyboys – Égi lovagok című filmben.

A sorozat első két évadában a cserfes Claudiát Lindy Booth alakította, aki azóta számos filmben és sorozatban szerepelt, mint például a Holtak hajnala, a Cry Wolf – Kiálts farkast! és a Flash – A Villám.