Az LG újra megjelenik a magyar piacon a CineBeam Q projektorral

Az LG hosszú szünet után ismét elérhetővé teszi otthoni vetítőit a magyar vásárlók számára, a CineBeam Q kompakt 4K-s projektorral térnek vissza a hazai kereskedelembe.

Az LG CineBeam Q nevű projektorát a januári CES 2024 technológiai szakkiállításon mutatták be, és ez a készülék jelenti a vállalat visszatérését a magyar piacra a projektorok terén. A CineBeam Q egy mindössze 135x135x80 milliméteres dobozban kínál 4K UHD (3840×2160 pixeles) felbontású képet, amely akár 120 hüvelyk átmérőjű lehet. Az RGB lézer fényforrás és a beépített képfeljavító technológiák biztosítják a tiszta és éles képminőséget, 450 000:1 kontrasztarány és 154 százalékos DCI-P3 színskála lefedettség mellett. Az LG szerint a projektor képes arra, hogy a tartalmakat a készítők által elképzelt színekben jelenítse meg. Az 500 ANSI lumenes fényerő pedig lehetővé teszi, hogy a vetített kép naplemente után szabadtéren is élvezhető legyen.

A CineBeam Q különlegessége a 360 fokban elforgatható fogantyú, amely nemcsak a hordozhatóságot könnyíti meg, hanem lehetővé teszi a vetítési felület változatosságát is, így a fényforrás a falra vagy akár a mennyezetre is irányítható. Az automatikus képernyőbeállítási funkció segítségével a projektor önállóan optimalizálja a fókuszt és a kép elhelyezését.

A CineBeam Q a vállalat tévéiről ismert webOS 6.0 platformját használja, így a készülék számos okos funkcióval rendelkezik, beleértve a Netflix, Disney+, Prime Video és YouTube streamingszolgáltatásokhoz való egyszerű hozzáférést. Kompatibilis az Android és iOS rendszerekkel, lehetővé téve a képernyőmegosztást a Screen Share és AirPlay funkciók segítségével. A projektorhoz egyszerre két Bluetooth-eszköz csatlakoztatható, de a beépített hangszórók is megfelelnek a filmnézéshez és zenehallgatáshoz.

Az LG bejelentette, hogy a kereslet függvényében további projektorok bevezetését is tervezi a magyar piacon.