Donald Trump és Ron DeSantis összefogása

Donald Trump, a republikánusok várható elnökjelöltje, meglepő módon dicsérte korábbi riválisát, Ron DeSantis floridai kormányzót, miután a hétvégén találkoztak, és közös harcot hirdettek Joe Biden ellen.

Donald Trump volt amerikai elnök és Ron DeSantis floridai kormányzó vasárnap egy négyszemközti találkozón vettek részt, amelyet a Newsweek is megemlített, és amely a Trump alelnökjelölti lehetőségeiről szóló spekulációkat erősítette meg. Az Associated Press által idézett források szerint a megbeszélés nem az alelnöki posztról szólt, hanem inkább a republikánus előválasztás során felmerült sérelmek rendezésére irányult.

Ron DeSantis, aki kezdetben komoly esélyesként indult a republikánus jelöltségért, január végén hagyta abba a versenyt a New Hampshire-i előválasztás előtt. A mostani találkozón a jövőbeli közös adománygyűjtési lehetőségek kerültek előtérbe, amelyek célja Trump támogatása a demokrata Joe Biden elleni küzdelemben.

Trump a közösségi platformján osztotta meg a találkozóval kapcsolatos gondolatait, kifejezve örömét DeSantis teljes és lelkes támogatása miatt. A beszélgetés során a fő téma az volt, hogy miként működhetnek együtt az "AMERIKA újra nagyszerűvé tételéért", valamint szóba került Florida jövője is.