Apa és fia versengenek a polgármesteri címért Keléden

Keléd község jelenlegi polgármestere, Feiler Ferenc Miklós, a Fidesz-KDNP támogatásával újra elindul a választáson, de ezúttal saját fia, Feiler Ferenc is kihívja őt, független jelöltként.

A Vas megyei település, Keléd polgármesteri székéért folyó küzdelem különlegessége, hogy a hivatalban lévő polgármester, Feiler Ferenc Miklós ellen saját fia, Feiler Ferenc lép fel független jelöltként. Az idősebb Feiler 2010 óta áll a község élén, és 2019 óta a kormánypártok színeiben tölti be ezt a pozíciót. Feiler Ferenc úgy véli, bár édesapja sokat tett a településért, az utóbbi időben kevesebb energiát fordít a feladatokra, és szerinte a község leszállóágba került.

A fiatalabb Feiler szerint a faluban többen is úgy gondolják, hogy itt az ideje egy generációváltásnak a vezetésben, és bár rokoni kapcsolat fűzi őket, számos ügyben eltérő nézeteket vallanak. Feiler Ferenc hangsúlyozta, hogy nem állnak rossz viszonyban édesapjával, csupán más elképzeléseik vannak a település jövőjét illetően, és mivel apja lassan hetven éves, egy generációváltás jót tenne.

A fiatalabb Feiler elismeri édesapja érdeklődését a sport, a kultúra és a közösségi programok iránt, és megjegyezte, hogy amennyiben ő vagy a harmadik jelölt kerülne hivatalba, mindketten támogatnák az idősebb Feiler elképzeléseit, és lehetőséget biztosítanának számára, hogy aktívan részt vegyen ezekben a tevékenységekben.

A polgármesteri címért induló harmadik jelölt Kincses-Horváth Ágnes, aki szintén függetlenként áll a választók elé. Keléd községben a választásra jogosultak száma mindössze 71 fő, és a polgármester mellett két képviselőt is választanak a június 9-i választáson.