Taylor Swift magángépének nyomon követése

Taylor Swift világsztár közel 300 ezer kilométert repült magángépével az elmúlt évben, ezt egy rajongója, Jack Sweeney, a University of Central Florida diákja dokumentálta.

Taylor Swift gyakori utazásai során számszerűsítve közel 300 ezer kilométert tett meg magángépével. Jack Sweeney, aki a közösségi médiában több fiókot is vezet, a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) nyilvános adatai alapján méri a hírességek magánrepülőgépeinek szén-dioxid-kibocsátását. A The Sun cikke szerint a diák egy nyomkövető program segítségével követte az énekesnő repüléseit, és egy videót is közzétett, amelyben bemutatta, hova repült a popsztár.

A popsztár jogi képviselői azonban nem nézték jó szemmel a diák tevékenységét. Korábban már jogi lépésekkel fenyegették meg Sweeney-t, mert rendszeresen közzétette, hogy Taylor Swift magánrepülőgépe merre jár. Taylor Swift jogi csapata felszólító levelet küldött a diáknak, hogy ne "zaklassa" az énekesnőt online. Az ügyvéd szerint Sweeney tevékenysége veszélyes, mert lehetőséget ad azoknak, akik az énekesnőt akár a valóságban, akár virtuálisan zaklatni szeretnék. "Bár ez lehet, hogy önnek ez csak egy játék, vagy egy út, amelytől azt reméli, hogy gazdagságot vagy hírnevet szerez, ügyfelünk számára ez élet-halál kérdése" - írta az ügyvéd.

Jack Sweeney azonban nem csak Taylor Swiftet követi figyelemmel; Elon Muskot is megfigyelte, aki szintén megpróbálta elhallgattatni a diákot. Musk 5000 dollárt ajánlott fel neki, hogy hagyja abba a tevékenységét, de Sweeney ezt visszautasította.