Szolgálaton kívüli határvadász mentett meg egy kamionsofőr életét

Szolgálaton kívül, hazafelé tartva látta Magyar Zsolt hv. őrvezető, hogy egy kamion árokba hajt, és gyors beavatkozásával megmentette a sofőr életét.

Szegedről Szatymaz felé tartva, április 25-én kora este az 5. számú főúton Magyar Zsolt határvadász-őrvezető, a Készenléti Rendőrség Csongrád-Csanád megyei egységének tagja, észlelte, hogy az előtte haladó kamion egy körforgalomból kihajtva az árokba csúszik. A balesetet követően azonnal megállt, és egy másik jármű sofőrjével együtt a kamionhoz sietett, hogy segítsenek.

A határvadász és a kisteherautó sofőrje kiemelték a kamion vezetőjét a fülkéből, és a földre fektették. Magyar Zsolt ellenőrizte a sofőr légútjait és végtagjait, majd miután a férfi magához tért, de kommunikálni nem tudott, stabil oldalfekvésbe helyezte.

A segítségnyújtás során egy másik egyenruhás is a helyszínre érkezett, a Szegedi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, aki szintén részt vett a sofőr ellátásában. A mentők érkezésekor a kamionsofőr már eszméleténél volt, és kommunikálni is tudott velük. A mentősök szerint a sofőr valószínűleg stroke-ot kapott, és azonnal kórházba szállították.

A rendőrség honlapjának közlése szerint a határvadász és segítői szakszerű beavatkozásukkal megmentették a kamionsofőr életét.