Milliárdokért küzdhetnek hétvégén a lottózók

Egyre csak nő a nyeremény az Ötöslottón és a Hatoslottón, hiszen már több mint két hónapja nem volt telitalálatos szelvény, így a hétvégi nyeremény összege összesen több mint négymilliárd forintot tesz ki.

Az Ötöslottó jackpotja már 10 hete halmozódik, és a mostani hétvégi sorsoláson 2,355 milliárd forint várja az esetleges egyedüli nyertest. A múlt heti sorsoláson 14 játékos négy helyes számmal közel állt a főnyereményhez, ami számukra majdnem négymillió forintot jelentett. A kettesek az elmúlt sorsoláson átlagon felüli összeget, több mint 4.000 forintot értek, ami a játék történetében eddig csak háromszor fordult elő.

A Hatoslottó esetében is több mint három hónapja nő a főnyeremény, jelenleg 1,715 milliárd forintot érhet el az egyedüli nyertes. A legutóbbi, május 12-i sorsoláson volt a legtöbb, öt találatos szelvény, ahol 72 játékos több mint 300 ezer forintot nyert. A 19. heti sorsoláson a különböző nyerőosztályokban összesen több mint 135 millió forintot osztottak szét. A Hatoslottó történetében a legnagyobb nyeremény több mint hárommilliárd forint volt, amit 2021-ben nyert meg egy szerencsés a 51. játékhéten.

Az Ötöslottó főnyereménye 25 évvel ezelőtt haladta meg először az egymilliárd forintot, ami többször is lottóturizmust indított el, hiszen a határon túli játékosok is gyakran látogattak el a határ menti lottózókba. A játék történetében a legrövidebb halmozódás egy hét, a leghosszabb pedig 39 hét volt.

Mind az Ötöslottó, mind a Hatoslottó esetében a nyeremény halmozódására 52 hét áll rendelkezésre. Ha ez idő alatt nem születik telitalálat, a főnyeremény a részvételi szabályzat szerint a többi nyertes között kerül felosztásra.