A Grand Theft Auto VI megjelenési dátuma egyre konkrétabb

Közeledünk a pillanathoz, amikor megtudhatjuk a Grand Theft Auto VI pontos megjelenési dátumát, a Rockstar Games ugyanis szűkítette a korábban közölt időintervallumot, és most már 2025 őszét jelölték meg a várva várt játék érkezésének időpontjaként.

A Rockstar Games még a tavalyi év decemberében tette közzé a GTA 6 első előzetesét, ami egy kiszivárgás után került nyilvánosságra. Ekkor csupán annyit tudhattunk meg, hogy a játék valamikor 2025-ben fog megjelenni, de a fejlesztés állapotáról nem érkeztek túl pozitív hírek. Most azonban a Take-Two Interactive friss pénzügyi jelentése alapján kiderült, hogy a játék idén ősszel, 2025 őszén fog megjelenni. Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója kifejezte, hogy „nagyon magabiztosak” abban, hogy a játék a tervezett időpontban piacra kerül.

A GTA V megjelenése óta eltelt majdnem 12 év, és a sorozat legutóbbi részét több mint 200 millió példányban adták el, így a következő rész iránti elvárások rendkívül magasak. A Take-Two jelentése szerint a GTA V-ből már több mint 200 millió példányt sikerült eladni, és az utóbbi negyedévek során rendszeresen elment a játékból nem kevesebb mint 5 millió példány. Ezzel a GTA V lett a harmadik játék, ami elérte ezt a mérföldkövet, a másik kettő a Minecraft és a Tetris.

A legújabb rész Florida fikciós változatában, Leonidában fog játszódni, a történetnek pedig két főszereplője lesz, Lucia és egy meg nem nevezett férfi, akit a közönség csak Jasonként emleget. A GTA 6 első előzetese rendkívül népszerű volt, 24 óra alatt a YouTube legnézettebb játékleleplező videójává vált.

Mindazonáltal érdemes megjegyezni, hogy az őszi megjelenés kizárólag a konzolos, az Xbox Series és a PS5 kiadásokat jelzi, a PC-s verzióra biztosan többet kell majd várni a széria kedvelőinek.