Cartier hibájából óriási üzletet csinált egy mexikói vásárló

Egy mexikói férfi kihasználta a Cartier egyik hibáját, és 13 ezer dollár helyett mindössze 13 dollárért vásárolt egy ékszert, amelyet a francia cég kénytelen volt végül neki kiadni.

A Cartier egyik termékét, egy arany-gyémánt fülbevalót véletlenül ezredannyi áron kínálták, mint amennyit valójában ért. A hibát a CBS számolt be. Rogelio Villarreal, a szerencsés vásárló az Instagramon fedezte fel az akciót, ahol a fülbevalót 237 pesóért, körülbelül 13 dollárért (közel 5000 forint) hirdették, szemben az eredeti 237 ezer pesós, azaz 13 ezer dolláros (körülbelül 4,8 millió forintos) árával.

Villarreal azonnal lecsapott a lehetőségre, és megrendelte az ékszert. A Cartier próbálkozott a rendelés törlésével, és különböző termékeket ajánlott fel kárpótlásként a mexikói nagykövetségen keresztül, de a vásárló nem fogadta el az ajánlatot, és a fogyasztóvédelemhez fordult. Egy hónapos huzavona után a Cartier április 22-én bejelentette, hogy teljesíti a megrendelést.

A történtek nem mindenkit győztek meg. Lilly Téllez mexikói szenátor szerint Villarrealnak nem lett volna joga megtartani a fülbevalót csak azért, mert a kereskedő hibázott. Téllez úgy véli, hogy a törvény által biztosított jogok ellenére sem helyes kihasználni mások hibáit, és fontosabb a becsületesség, mint egy Cartier fülbevaló birtoklása.

: CBS