Rejtélyes majmot talált egy nő a házában

Egy nő meglepődve talált egy selyemmajmot a télikertjében az Egyesült Királyságban, amely barátságosan viselkedett az emberekkel, és jelenleg új otthont keresnek számára.

Az Egyesült Királyságban egy nő arra lett figyelmes, hogy egy vadállat van a házában, ezért azonnal értesítette az állatmentőket. A BBC beszámolója szerint az állatmentők kezdetben egy mókusra számítottak, de a helyszínre érkezve egy selyemmajmot találtak a konyhapulton. Az állat rendkívül barátságos volt, szívesen foglalta el az emberek ölét és játszadozott a hajukkal.

A selyemmajom eredete egyelőre ismeretlen, de a viselkedése alapján feltételezik, hogy nem állatkertből szökött meg, hanem valószínűleg házi kedvencként élhetett valahol, amíg gazdái meg nem váltak tőle. A selyemmajmok Dél-Amerikában őshonos fajok, és bár az Egyesült Királyságban legális őket háziállatként tartani, a szakértők ezt nem ajánlják.

A megtalált kis főemlőst Marcelnek nevezték el, és mostanra már azon dolgoznak, hogy megfelelő lakhelyet találjanak számára, lehetőleg egy vadasparkban vagy vadvédelmi központban, hogy ne kerüljön ismét házi kedvencként zárt térbe.