Szabó Bence és Furkó Kálmán visszavonulása

Szabó Bence és Furkó Kálmán bejelentették a nemzetközi szerepléstől való visszavonulásukat, miután ezüstérmet szereztek a szegedi evezős Európa-bajnokságon.

A magyar evezős kettős, Szabó Bence és Furkó Kálmán, a szegedi Európa-bajnokságon szerzett ezüstérem után jelentette be, hogy visszavonul a nemzetközi versenyzéstől. A férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesek versenyszámában elért második helyezésükkel búcsúztak a nemzetközi porondtól.

Furkó Kálmán a döntő után, még az eredményhirdetés előtt, a mix zónában osztotta meg érzéseit: "Tudunk örülni ennek az ezüstéremnek, mégpedig amiatt a környezet és hangulat miatt, ami most körülvesz minket". Hozzátette, hogy bár nem gondolták volna karrierjük kezdetén, hogy egy hazai Európa-bajnokság lesz az utolsó állomásuk, mégis büszkék arra, hogy az utolsó versenyükön érmet szereztek.

A páros korábban Európa-bajnoki címeket is nyert, 2021-ben és 2022-ben, valamint világbajnoki ezüstérmet 2022-ben és 2023-ban. Bár a nemzetközi színtéren már nem kívánnak versenyezni, a hazai versenyeken még részt vennének.

Furkó Kálmán az MTI-nek elmondta, hogy már elkezdett részmunkaidőben testnevelő tanárként dolgozni, és edzői ambíciói is vannak, így a jövőben sem szeretne eltávolodni az evezéstől. Szabó Bence viszont nem tervezi, hogy edzőként folytassa, mivel a könnyűsúlyú versenyszámok a párizsi olimpia után kikerülnek az olimpiai programból.